• 250 gramu bezpiedevu jogurta,
• 1 ola,
• 75 grami miltu,
• 1 tējkarote sausā rauga,
• 1 ēdamkarote cukura,
• šķipsniņa sāls,
• augu eļļa, saldais vaniļas biezpiens, šokolādes mērce,
• ogas.
Cukuru un sauso raugu izšķīdināju 5 ēdamkarotēs silta ūdens un atstāju uz vairākām minūtēm, lai “atdzīvojas”. Olu un jogurtu istabas temperatūrā ar putojamo slotiņu saputoju ar sāli, tad iemaisīju ieraugu un iesijāju miltus. Visu kārtīgi samaisīju, pārsedzu bļodu ar dvielīti un atstāju raudzēties istabas temperatūrā apmēram stundu. Pēc tam ar augu eļļu ietaukotā pannā izcepu pankūkas, ko saliku citu virs citas. Tās pildīju ar saldo vaniļas biezpienu un salocīju. Pārlaistīju ar šokolādes mērci un dekorēju ar tobrīd pieejamajām ogām.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne