• 500 mililitru minerālūdens,
• 400 gramu šķiņķa,
• 5 vārīti kartupeļi,
• 4 – 5 vārītas olas,
• 3 redīsi,
• 2 gurķi,
• 2 ēdamkarotes skābā krējuma,
• 2 ēdamkarotes majonēzes,
• 1 ēdamkarote sinepju,
• sīpolu lociņi,
• diļļu zaļumi,
• sāls,
• pipari.
Lai zupu pagatavotu, iepriekš jāizvāra kartupeļi un olas. Kartupeļus, nolobītas olas, gurķus un redīsus sagriezu nelielos gabaliņos, vārītu šķiņķi (to, pēc iespējām, varam pievienot arī mazāk, nekā norādīts receptē, vai tā vietā izmantot, piemēram, vārītu desu) – kubiņos. Sasmalcināju sīpolu lociņus un diļļu zaļumus. Skābo krējumu sajaucu kopā ar majonēzi un sinepēm.
Bļodā samaisīju visas sagrieztās sastāvdaļas, piekaisīju arī sāli un piparus. Tad pievienoju krējuma un majonēzes maisījumu un pielēju minerālūdeni. Visu labi sajaucu. Zupu vēl ledusskapī atdzesēju, un tad tā bija gatava baudīšanai.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne
- Šodien: 22.11.2024
- Sveiki! Pieslēgties