Ganāmpulku īpašnieki kļuvuši kūtrāki, jo mazāk interesējas par to, cik kvalitatīvu lopbarību šoziem izēdinās liellopiem.
Ganāmpulku īpašnieki kļuvuši kūtrāki, jo mazāk interesējas par to, cik kvalitatīvu lopbarību šoziem izēdinās liellopiem.
Rajona lauksaimniecības konsultāciju biroja lopkopības speciāliste Alla Tilgase atgādina, ka ikvienam piena lopkopības saimniecības īpašniekam, kad ir sagatavota rupjā lopbarība, jāveic tās analīze.
“Obligāti ir jāzina, kāda ir šīs barības kvalitāte, jo zinot, to, iespējams dzīvnieku ēdienkarti papildināt ar dažādām lopbarības piedevām,” skaidro speciāliste.
Šo pakalpojumu, kas ir par maksu, tāpat kā iepriekšējos gados sniegs rajona lauksaimniecības konsultāciju birojs.
Rupjās lopbarības paraugus analīzēm var ņemt un nogādāt uz laboratoriju Jelgavā vai Siguldā arī paši ganāmpulku īpašnieki.