Pirmdiena, 8. decembris
Antonija, Anta, Dzirkstīte
weather-icon
+0° C, vējš 0.45 m/s, D vēja virziens

Lopu ēdienkartei jābūt kvalitatīvai

Ganāmpulku īpašnieki kļuvuši kūtrāki, jo mazāk interesējas par to, cik kvalitatīvu lopbarību šoziem izēdinās liellopiem.

Ganāmpulku īpašnieki kļuvuši kūtrāki, jo mazāk interesējas par to, cik kvalitatīvu lopbarību šoziem izēdinās liellopiem.
Rajona lauksaimniecības konsultāciju biroja lopkopības speciāliste Alla Tilgase atgādina, ka ikvienam piena lopkopības saimniecības īpašniekam, kad ir sagatavota rupjā lopbarība, jāveic tās analīze.
“Obligāti ir jāzina, kāda ir šīs barības kvalitāte, jo zinot, to, iespējams dzīvnieku ēdienkarti papildināt ar dažādām lopbarības piedevām,” skaidro speciāliste.
Šo pakalpojumu, kas ir par maksu, tāpat kā iepriekšējos gados sniegs rajona lauksaimniecības konsultāciju birojs.
Rupjās lopbarības paraugus analīzēm var ņemt un nogādāt uz laboratoriju Jelgavā vai Siguldā arī paši ganāmpulku īpašnieki.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.