Aukstā, tumšā novembra vakarā ir patīkami kaut uz mirkli nokļūt karstajā Meksikā vai vismaz meksikāņu garšas pasaulē.
Aukstā, tumšā novembra vakarā ir patīkami kaut uz mirkli nokļūt karstajā Meksikā vai vismaz meksikāņu garšas pasaulē.
Visvienkāršāk to izdarīt, pagatavojot tradicionālo meksikāņu ēdienu burito (uzsildītās miltu tortiljās ietin ar īpašām garšvielām saceptu malto gaļu, rīvētu sieru, tomātu šķēlītes un salātu lapas).
– Veikalā var iegādāties mīkstās tortiljas. Viens iepakojums paredzēts astoņiem burito. Pirms gatavošanas tortiljas uzsilda cepeškrāsnī vai mikroviļņu krāsnī. Iepakojuma cena – 1,36 lati.
– Garšvielu maisījums “Fajita” maltajai gaļai piedos īpašu garšu. Jāatceras, ka visiem maisījumiem ir trīs iedalījumi: maigais (“mild”), vidējais (“medium”) un stiprais (“hot”). Ieteicams sākt ar maigajiem garšvielu maisījumiem.
Cena – 0,80 lati.
– Lai burito būtu īpaši spēcīgs, pie maltās gaļas pievieno zaļo piparu. Cena – 1,78 lati.
– Gatavu burito var pārliet ar dažādām mērcēm. Pērkot jāskatās, cik tās ir stipras. Īpaši stipra mērce maksā 89 santīmus, “Ananāsu salsa” – 1,29 latus, “Taco mērce” – 1,44 latus.
– Laba piedeva pie burito būs gardie tortiljas čipsi no kukurūzas miltiem ar siera un piparu garšu. Iepakojuma cena – 0,91 lats. “Nachos” čipsi maksā 1,19 latus.
– Kukurūzas miltu čipsus var iemērkt īpašā mērcē, ko var pagatavot gaužām vienkārši. Pie krējuma vai jogurta pievieno īpašās siera vai dažādu garšvielu piedevas. Viena iepakojuma cena – 0,42 lati.