• 250 gramu ķirbja mīkstuma,
• 1 ābols,
• 1 saldais pipars,
• 1 – 2 ķiploka daiviņas,
• 1 tējkarote ābolu etiķa,
• 2 ēdamkarotes olīveļļas,
• sāls,
• pipari,
• 2 – 3 ēdamkarotes ķirbju sēkliņu vai valriekstu kodolu.
Kad aizgriezts pašu izaudzētais vai arī iegādātais ķirbis, to iespējams izmantot dažādos gardos ēdienos, arī šādiem atsvaidzinošiem salātiem – tie ir ātri pagatavojami un garšoja pārsteidzoši labi. Arī no ķirbja īpašās piegaršas, kas ne visiem ir pa prātam, tajos nebija ne vēsts.
Ķirbja gabaliņam nogriezu mizu un mīkstumu sarīvēju uz vidēji rupjas rīves. Sarkano saldo piparu nomazgāju, iztīrīju no sēkliņām un sagriezu salmiņos. Ābolu, labāk izvēlēties skābāku šķirni, nomizoju, izņēmu sēklotni un mīkstumu sarīvēju. Lai masa nekļūtu tumša, to uzreiz apslacīju ar citrona sulu. Ķirbjus, saldos piparus un ābolus bļodā labi samaisīju, pievienojot spiedē sasmalcinātus ķiplokus, sāli un piparus pēc garšas. Visu pārlēju ar eļļas un ābolu etiķa maisījumu un pārkaisīju ar ķirbju sēkliņām. Tā kā salāti nedaudz atlika arī nākamajai dienai, tie savu saldskābo un svaigo garšu nebija zaudējuši, bija sulīgi un šķita pat vēl gardāki.
– Brigita Skaistkalne
- Šodien: 25.11.2024
- Sveiki! Pieslēgties