• 150 gramu ķirbja mīkstuma,
• 150 gramu tomātu,
• 50 gramu sarkanā saldā pipara,
• 50 gramu avokado,
• ūdens,
• ½ tējkarotes karija,
• ½ tējkarotes sāls,
• ¼ tējkarotes Kajennas piparu,
• šķipsniņa paprikas pulvera,
• ķirbju sēklas.
Šādu zupu varam pagatavot pavisam ātri. Ķirbja gabalu sagriezu nelielos gabaliņos, tāpat – arī vienu tomātu, no sēkliņām iztīrītu ceturtdaļu sarkanā saldā pipara un nomizotu apmēram ceturto daļu avokado. Visu ar rokas blenderi sasmalcināju biezenī, pēc tam pielēju pavisam nedaudz karsta ūdens, piekaisīju garšvielas un zupu vēl arī uzvārīju. Svaigēdāji šo ēdienu var baudīt neuzvārītu. Zupu lēju bļodiņā un pārkaisīju ar paprikas pulveri, uzberot arī lobītas ķirbju sēkliņas.
Pikanta (ja ugunīgi asie Kajennas pipari, kas ir paprikas paveids, šķiet par nikniem un mute paliek vaļā, tos varam pievienot arī mazāk vai pat nemaz) un veselīga zupiņa – vēderam nekas slikts nenotika. No šī nelielā sastāvdaļu daudzuma varēs paēst vai nu viens kārtīgs ēdājs, vai pat divi, ja piedevām pasniegsim klāt arī, piemēram, īstas rudzu rupjmaizes šķēli ar avokado – sviesta vai margarīna vietā.
– Brigita Skaistkalne
- Šodien: 22.11.2024
- Sveiki! Pieslēgties