Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Rikotas svētku kūka ar avenēm

● 200 gramu cepumu,
● 75 grami sviesta,
● 500 gramu svaigā siera “Ricotta”,
● 1,5 ēdamkarotes miltu,
● 150 gramu cukura,
● 2 olas, vaniļas cukurs,
● apmēram 300 gramu saldētu aveņu.

Ar mīklas rulli sasmalcināju cepumus ar iebiezinātā piena garšu. Izkausēju sviestu, pievienoju cepumu drupatām un samaisīju. Masu izlīdzināju ar cepamo papīru izklātā 22 centimetru diametra veidnē ar noņemamu gredzenu tā, lai veidojas arī apmalīte. Kūkas pamatni cepu piecas minūtes līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī, pēc tam atdzesēju.

Ar mikseri sakūlu kopā rikotu, cukuru, vaniļas cukuru, olas un miltus. Uzmanīgi iemaisīju saldētās avenes, atstājot daļu arī rotājumam. Siera krēmu lēju uz kūkas pamatnes veidnē, ko atkal ievietoju cepeškrāsnī, šoreiz uz apmēram 40 minūtēm. Izceptajam pildījumam jābūt stingram, lai to varētu sagriezt, tādēļ gatavo kūku atdzesēju istabas temperatūrā, pēc tam vēl uz piecām stundām ievietoju ledusskapī. Pirms sagriešanas gardumu rotāju ar avenēm.

– Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.