Nepieciešams: * Vesela iztīrīta zivs ar visu galvu (forele, asaris, karūsa u.c.), * 1 puravs * 2 vārītas olas * 2 daiviņas ķiploka * 100 g majonēzes * 1/2 citrona sulas * sviests cepšanai, sāls..
Nepieciešams:
* Vesela iztīrīta zivs ar visu galvu (forele, asaris, karūsa u.c.),
* 1 puravs
* 2 vārītas olas
* 2 daiviņas ķiploka
* 100 g majonēzes
* 1/2 citrona sulas
* sviests cepšanai, sāls
* “Santa Maria” kajēnas pipari un drupināti melnie pipari.
– Gatavo: Viegli iegriež zivs ādu. Ierīvē ar sāli un ķiploku spiedē saspiestiem ķiplokiem gan no ārpuses, gan iekšpuses. Apslaka ar citrona sulu. Puravu smalki sagriež, olas sarīvē un sajauc ar majonēzi, kajēnas pipariem un melnajiem pipariem. Šo masu pilda zivs vēderā. Zivi tin folijā, kura nedaudz iesmērēta ar sviestu. Foliju vēlams tīt vairākās kārtās, lai netecētu ārā šķidrums. Cep uz grila. Pasniedz ar grilētiem dārzeņiem un baltmaizi.