• 2 svaigi gurķi,
• 2 marinēti gurķi,
• 1 – 2 tomāti,
• 1 burkāns,
• 1 sīpols,
• 1 – 2 sarkanie saldie pipari,
• skābais krējums,
• pāris ēdamkarotes 3% etiķa,
• pētersīļu un diļļu zaļumi,
• sāls,
• pipari.
Šādi salāti ir lieliski, jo to sastāvā ir daudz svaigu dārzeņu. Notīrītu burkānu, gurķus, tomātus un saldo piparu sagriezu salmiņos. Nomizoju sīpolu, sagriezu to salmiņos un pārlēju ar ābolu etiķi, lai iemarinējas. Mērcei skābajam krējumam pievienoju sāli un maltus melnos piparus. Nav gan sevišķi ieteicams, bet, ja tā garšo labāk, te pusi krējuma varam aizstāt ar majonēzi, taču tad jau labāk krējumam pievienot sinepes – pikantumam.
Kad sīpoli pēc minūtēm desmit jau bija iemarinējušies, tos samaisīju ar pārējiem sagrieztajiem dārzeņiem, piejaucu skābā krējuma mērci un salātus pārkaisīju ar sasmalcinātiem zaļumiem.
– Brigita Skaistkalne
- Šodien: 21.11.2024
- Sveiki! Pieslēgties