Aļņa gaļas – paprikas karbonāde Aļņa gaļa, divas olas, milti, ķiploku sāls, malta paprika.
Aļņa gaļas – paprikas karbonāde
Aļņa gaļa, divas olas, milti, ķiploku sāls, malta paprika.
Gaļu sagriež vidēji mazos, garenos gabaliņos un no abām pusēm izklapē. Uzber maltu papriku un ķiploku sāli. Apviļā miltos, pēc tam sakultā olā un cep eļļā. Sākumā uz straujākas uguns no abām pusēm, pēc tam – uz mazākas. Cepšanas laikā pāris reižu karbonādē iedur ar dakšiņu.
***
Bebra gaļas kotletes
Bebra gaļa, cūkgaļas speķis, sāls, pipari, olas, krējums.
Bebra gaļu samaļ, pieliek maltu speķi, sāli, piparus. Pievieno olas un veido nelielas kotletītes. Apcep un ievieto sautējamajā katlā ar verdošu ūdeni. Pārlej krējumu, sautē uz nelielas uguns stundu.