Pirmdiena, 8. decembris
Gunārs, Vladimirs, Gunis
weather-icon
+1° C, vējš 0.45 m/s, D-DR vēja virziens

Pie Jāņa un Līgas galda

Lai gan Jāņos var iztikt ar sieru un alu, parasti jāņabērnu cienastā netrūkst arī citu ēdienu.

Lai gan Jāņos var iztikt ar sieru un alu, parasti jāņabērnu cienastā netrūkst arī citu ēdienu. Tāpēc pirmssvētku dienās ir jāsagādā tik daudz pārtikas produktu, lai pietiktu visiem līgotājiem. Rīgā par tradīciju kļuvusi garākā degustācijas galda atklāšana, kur var nobaudīt Latvijas ražotāju gardumus. Arī rajonos tirgotāji piedāvā plašāku sieru, alus un citu preču sortimentu.
Parasti saulgriežus cenšas svinēt kādā skaistā vietā pie upes vai ezera krastā, meža ielokā vai pļavā. Kas Jāņus svin mājās, pulcējas pagalmā vai dārzā. Tāpēc namamātei nevajadzētu svīst pie plīts, bet sadalīt pienākumus. Vienam uztic rūpes par ugunskuru vai grilēšanas iekārtu. Otram – sagatavot iesmus ar desiņām, šašlikiem vai citādiem gaļas un zivju izstrādājumiem. Svētku sagatavošanā ir iesaistīti visi, un cienasta gatavošana izvēršas par jauku atrakciju.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.