● 1 kārbiņa konservēta tunča eļļā,
● lapu salāti,
● svaigi gurķi,
● ķiršu tomātiņi,
● paipalu oliņas,
● olīveļļa,
● citrona sula,
● sāls,
● garšvielas.
Atkarībā no ēdāju skaita izvēloties sastāvdaļu daudzumu un izmantojot kvalitatīvus tunča konservus eļļā, varam pagatavot lieliskus salātus.
Salātlapas saplucināju, svaigos gurķus nomizoju un sagriezu. Pārgriezu uz pusēm ķiršu tomātiņus, pēc tam pusi no tiem – četrās daļās. Nolupināju un sagriezu gabaliņos daļu paipalu oliņu, bet daļu – tikai uz pusēm.
Konserviem atsevišķā trauciņā notecināju eļļu, bet zivi ar dakšiņu sasmalcināju. Eļļai pievienoju citrona sulu, sāli un svaigi maltus melnos piparus pēc garšas.
Salātu trauka apakšā izliku lapu salātus, virs tiem ar tunci viegli sajauktus tomātus, gurķus un oliņas, Pārlēju ar pagatavoto eļļas un citrona sulas mērcīti. Greznoju ar tomātiņu un oliņu pusītēm, lai vidū veidojas ziediņš.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne