● 1 lavaša loksne,
● 2 ēdamkarotes cukura,
● 2 āboli, rabarberi,
● 20 gramu sviesta,
● ½ tējkarotes malta kanēļa,
● 1 ola, augu eļļa apcepšanai.
Man ir iegaršojušies cepti lavaša trīsstūrīši ar pildījumu. Šoreiz to pagatavoju no āboliem un rabarberiem. Ābolus nomizoju, izgriezu serdes un mīkstumu sarīvēju uz rupjās rīves. (Ja rabarberi nav pieejami un pildījumam izmantosiet tikai ābolus, tos pēc sarīvēšanas ieteicams apslacīt ar citrona sulu.) Tos liku pannā un pievienoju rabarberu gabaliņus, dažas minūtes zem vāka pasautēju, tad iemaisīju sviestu, cukuru un kanēli, vēl minūti visu pasautēju un noņēmu no plīts.
Lavaša loksni ar šķērēm sagriezu garenās strēmelēs, vienā galā liku pildījumu un aiztinu tā, lai veidojas trīsstūri un pildījums paliek iekšpusē.
Bļodiņā saklapēju olu, apmērcēju tajā sagatavotos plācenīšus un cepu no abām pusēm labi uzkarsētā eļļā, līdz tie kļuva zeltaini, tad no pannas noņēmu un liekās taukvielas vēl apsusināju papīra dvielī.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne