Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.74 m/s, DA vēja virziens

Auzu miltu pankūkas ar banāniem

● 2 banāni, ● auzu pārslas vai auzu milti – 100 g, ● 2 olas, ● cepamais pulveris – ½ tējk.,
● kanēlis – ½ tējk., ● šķipsniņa sāls, ● mazliet piena vai ūdens, ● augu eļļa cepšanai.

Banānus parasti ēdu, lai remdētu apetīti. Taču, kad jau ir baudīta sātīga maltīte, tos vairs negribas, un tā tie savā nodabā nogatavojas arvien vairāk. Tad nu jāsteidz tiem dot iespēju pārvērsties gardā našķī. Visvienkāršāk ir izcept pankūkas, šoreiz – no auzu miltiem.

Gatavus banānus nomazgāju, apsusināju, nomizoju un ar kartupeļu stampiņu saspaidīju biezenī. To varam paveikt arī ar dakšiņu. Pievienoju olas, sāli, kanēli un, pakāpeniski iejaucot, arī pilngraudu auzu miltus kopā ar cepamo pulveri, lai veidojas viendabīga masa. Visbeidzot pielēju un iemaisīju mazliet piena, raugoties, lai mīkla būtu skābā krējuma konsistencē, jo tā daudzums var būt atkarīgs gan no banānu, gan olu lieluma. Ar karoti liku masu vidēji karstā ar augu eļļu ietaukotā pannā un cepu pankūkas no abām pusēm, līdz tās kļuva brūnas. Gatavas tās varam pārkaisīt ar pūdercukuru. Labi garšoja kopā ar kādu karotīti šķidra medus.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.