● 240 gramu jūras kāpostu,
● 4 vistu olas vai vairāk paipalu oliņu,
● 150 gramu vai vairāk krabju nūjiņu,
● sīpoli,
● sāls,
● garšvielas,
● majonēze.
Jūras kāposti samērā reti parādās mūsu ēdienkartē, taču tie, izrādās, ir augstvērtīgs produkts un tiem piemīt brīnišķīgas īpašības, kuras palīdz saglabāt labu veselību un nenovecot.
Salātu pagatavošanai šoreiz izmantoju marinētus jūras kāpostus ar ķiplokiem un sīpoliem, kam jau bija pievienota arī majonēze.
Krabju nūjiņas atbrīvoju no iepakojuma un sagriezu ripiņās, paipalu oliņas izvārīju, nolobīju un pārgriezu uz pusēm. Sagatavotās sastāvdaļas pievienoju jūras kāpostiem. Pieliku vēl arī mazliet majonēzes, piekaisīju sāli un maltus piparus un visu samaisīju. Ja vēlamies, šādus salātus vēl varam papildināt ar vārītiem rīsiem vai konservētu kukurūzu.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne