Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Pēcsvētku zupa ar dārzeņiem un makaroniem

● 200 gramu saldētu dārzeņu,
● 200 gramu svaigu dārzeņu,
● 200 gramu konservētu balto pupiņu,
● 700 mililitru dārzeņu buljona,
● 70 gramu neliela izmēra makaronu,
● 3 ēdamkarotes pesto,
● 4 ēdamkarotes sasmalcinātu sīpolu lociņu,
● 1 kārba konservētas vistas gaļas (pēc izvēles).

Ātri pagatavojama un viegla dārzeņu zupa, ko, pēc savas izvēles, vārot vēl varam papildināt arī ar kādiem kvalitatīviem gaļas konserviem. Zupa lieliski noderēs arī nākamajā dienā pēc kārtīgi nosvinētiem svētkiem.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Vispirms, lai zupa saglabātu dzidrumu, atsevišķi sālsūdenī pēc norādījumiem uz iepakojuma izvārīju gandrīz mīkstas mazās makaronu zvaigznītes, nokāsu un atliku malā. Svaigos dārzeņus – jauno kabacīti un sparģeļus – sagriezu gabaliņos. Notecināju konservētās baltās pupiņas.

Citā katlā uzkarsēju buljonu, iebēru tajā saldētos dārzeņus – burkānus un zaļos zirnīšus – un uzvārīju, pievienoju svaigos dārzeņus un uz nelielas uguns vārīju dažas minūtes, līdz visi gatavi. Pēc tam piemaisīju izvārītos makaronus, konservētās pupiņas, konservētu sautētu vistas šķiņķīšu gaļu un sarkano pesto un zupu vēlreiz uzvārīju. Pēc brītiņa to varēju liet bļodiņās un apkaisīt ar sasmalcinātiem sīpolu lociņiem. Arī skābo krējumu ēdot varam pievienot, ja nu kādam tā garšo labāk.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.