Mīklai:
● 2 olas,
● 100 gramu cukura,
● 100 gramu sviesta,
● 100 gramu biezpiena,
● 150 gramu miltu,
● 1 tējkarote cepamā pulvera,
● vaniļas cukurs.
Virskārtai:
● 200 gramu skābā krējuma,
● 75 grami cukura,
● 4 rabarberu kāti,
● 6 aprikozes,
● malts kanēlis.
Kamēr vēl bija vēsumā noglabātie rabarberu kāti, izcepu arī šādu burvīgu plātsmaizi. Lai pagatavotu mīklu, olas jau laikus izņēmu no ledusskapja, jo tās te izmantojamas istabas temperatūrā paturētas. Mīkstu sviestu saputoju ar cukuru un vaniļas cukuru garšai. Pa vienai pieputoju klāt olas. Pēc tam piemaisīju sadrupinātu biezpienu un kopā ar cepamo pulveri izsijātus miltus. Mīklu izlīdzināju veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru. Uzbēru nomizotus un gabaliņos sagrieztus rabarberus, kā arī daiviņās sagrieztas dažas svaigas aprikozes, lai plātsmaizes virskārta nebūtu pārāk skāba.
Veidni ievietoju līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Pēc minūtēm 45 to no krāsns izņēmu un plātsmaizes virskārtu pārlēju ar skābā krējuma un cukura maisījumu. Pārkaisīju arī kanēli, jo tas labi “piestāv” rabarberiem, un liku cepties vēl apmēram 15 minūtes. Pēc tam gardumu no krāsns izņēmu un atdzesēju.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne
- Šodien: 21.11.2024
- Sveiki! Pieslēgties