Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 2.15 m/s, DA vēja virziens

Mīkstās alus mīklas pankūkas

Foto: Brigita Skaistkalne

● 2 olas,

● 1 glāze alus,

● 1 glāze piena,

● 1 glāze miltu,

● 2 ēdamkarotes cukura,

● ½ tējkarotes sodas,

● 4 ēdamkarotes augu eļļas,

● sāls pēc garšas.

Neesmu alus cienītāja, tāpēc meklēju kāda ēdiena recepti, ko varētu izmantot, lai izlietotu “skārdenē” atlikušo gaišo alu – apmēram glāzi. Neliešu taču ārā, jo tas satur vērtīgas uzturvielas. Rezultātā – arī no televīzijā nesen skatītās izrādes “Skroderdienas Silmačos” iedvesmojusies, – izcepu mīkstus un gardus “pankokus”. Olas iesitu bļodā un ar putojamo slotiņu sakūlu, piekaisīju sāli un, pastāvīgi maisot, pielēju alu un pienu. Pakāpeniski piekaisīju miltus, līdz mīkla sabiezēja. Pievienoju arī cukuru, augu eļļu un sodu. Visu labi samaisīju, lai nav kunkuļu. Mīkla iznāca pašķidra, taču miltus vairāk klāt neliku. Uzkarsēju pannu, ko mazliet ietaukoju ar eļļu, un ar kausiņu ielēju tajā mīklu. Cepu dažas minūtes no abām pusēm, līdz pankūka kļuva zeltaini brūna. Un tā, līdz visa mīkla tika izcepta. Labi garšoja bez piedevām, taču tās varam baudīt arī ar medu, kādu ievārījumu vai skābo krējumu.

  • Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.