Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 0.45 m/s, D-DR vēja virziens

Mazie tomātiņi medus marinādē

Foto: Brigita Skaistkalne

● 300 gramu mazu tomātiņu,

● 1 sīpols,

● 4 ķiploka daiviņas,

● 1 tējkarote kaltēta bazilika,

● 1 tējkarote kūpinātas paprikas pulvera,

● 2 ēdamkarotes medus,

● ½ citrona,

● 2 ēdamkarotes olīveļļas “Extra Virgin”,

● 4 grami sāls.

Ļoti garšīga uzkoda, kas papildinās un dažādos maltīti. Labāk te būs piemēroti mazie tomātiņi, bet marinādei varam izmantot arī savas iecienītākās garšvielas. Sīpolu un ķiplokus nomizoju un sagriezu. Tīras 800 mililitru tilpuma stikla burkas apakšā izliku daļu sīpolu un ķiploku. Mazos ķekaru tomātiņus nomazgāju un pārgriezu uz pusēm. Daļu no tiem jau liku burkā. Kārtām turpināju piepildīt trauku ar sīpoliem, ķiplokiem un tomātiņu pusītēm. Virsū uzkaisīju kaltēto baziliku un kūpinātas paprikas pulveri.

Marinādei samaisīju medu, olīveļļu, citrona sulu un sāli. Ar to pārlēju burkas saturu, aizvākoju un vairākas reizes uzmanīgi sakratīju. Atstāju tomātiņus iemarinēties vismaz pāris stundas. Tad, pārkaisītus ar svaigiem diļļu zaļumiem, tos jau varam nobaudīt.

  • Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.