Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Rankā skolā mācību gads sācies, vēl gaidot jauno direktoru

Foto: no “Dzirksteles” arhīva.

Vēl līdz 12.septembrim turpināsies pašvaldības jau atkārtoti izsludinātais konkurss uz Rankas pamatskolas direktora amatu. Kamēr konkursa izvērtēšana nebūs beigusies, skolā direktora vietas izpildītāja būs jau no 11.augusta šajā amata ieceltā Sigita Petrovska. “Dzirkstele” to uzzināja pašvaldībā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

S.Petrovska līdz šim Rankas pamatskolā ir bijusi direktores vietniece, matemātikas skolotāja 6.-9.klasēs, datorikas skolotāja 4.-6.klasēs, skolotāja palīdze datorikā 7.-9.klasēs.

“Dzirkstele” jau rakstīja ŠEIT

Rankas bērnudārza vadītāju Aigu Losevu un Lejasciema bērnudārza vadītāju Ramonu Liepiņu atbrīvos no amata ar 30.septembri (pēdējā darba diena), pamatojoties uz Darba likuma 101.panta pirmās daļas 9.punktu un izmaksās atlīdzību par neizmantoto atvaļinājumu. Abām darbiniecēm tiks piedāvāti citi vakantie amati pašvaldībā. Ja piedāvājums netiks pieņemts, A.Losevai tiks izmaksāts atlaišanas pabalsts trīs mēnešu vidējās izpeļņas apmērā, bet R.Liepiņai – atlaišanas pabalsts divu mēnešu vidējās izpeļņas apmērā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Par to, ka vietējo deputātu balsojums novada domes 27.jūlija sēdē neapstiprināja Rankas pamatskolas direktores amatam izvirzīto kandidatūru – A.Losevu (Rankas bērnudārza vadītāju), kuru bija izvēlējusies vērtēšanas komisija, “Dzirkstele” jau rakstīja ŠEIT. Tāpēc tika izsludināts atkārtots konkurss uz Rankas pamatskolas direktora vakanci. Konkursa noteikumos izmaiņu nav – “Dzirkstelei” atklāj novada pašvaldības izpilddirektore Antra Sprudzāne.

Šoreiz konkursa komisijā, kura vērtēs pretendentus uz Rankas pamatskolas direktora amatu, ir iekļauti arī deputāti. To “Dzirkstelei” apliecināja novada domes priekšsēdētājs Andis Caunītis. Viņš teica, ka ir aicinājis kolēģus būt atsaucīgiem. A.Caunītis arī uzsvēra, ka nevirzīs komisijas izraudzītā kandidāta (uz direktora amatu) apstiprināšanu novada domes sēdē, ja tikai jutīs, ka jautājums var tikt izgāzts, jo nav pietiekami pārrunāts un nav panākta vienota izpratne novada domē. Savukārt A.Sprudzāne pauda, ka vēlas, lai konkurss noritētu mierīgā, lietišķā un pozitīvā gaisotnē un lai būtu cilvēki, kuri pretendē uz Rankas pamatskolas direktora amatu.

Jau vēstīts, ka Rankas pamatskolas bijusī direktore Laima Braše izvēlējās pamest amatu un uzrakstīja atlūgumu. Viņas pēdējā darba diena bija 31.jūlijs.

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.

casibom giriş casibom bahsegel jojobet