● 2 mazi kabacīši vai gabals liela,
● 3 svaigi tomāti,
● saulē kaltēti tomāti – 50 g,
● konservētu turku zirņi – 400 ml,
● 1 sīpols,
● Provansas garšvielas – 1 tējk.,
● sāls,
● pipari,
● augu eļļa.
Pannā ielēju nelielu daudzumu aromātiskās eļļas no konservēto saulē kaltēto tomātu burciņas un tajā apcepu smalki sagrieztus sīpolus.
Gabalu lielāka kabača nomizoju un sagriezu kubiņos. Tāpat sagriezu arī svaigos tomātus. Kad sīpoli bija apcepušies, pievienoju pannā šīs sastāvdaļas, kā arī mazākos gabaliņos sadalītus saulē kaltētos tomātus. Piekaisīju kaltētās garšvielas, sāli un piparus un visu apmaisot sautēju apmēram desmit minūtes. Pēc tam piemaisīju notecinātus konservētos turku jeb auna zirņus un karsēju visu vēl apmēram desmit minūtes.
Ja vēlamies “kreftīgāku” maltīti, gatavošanas beigu posmā pannā vēl varam pievienot, piemēram, arī kādu gabaliņu kūpinātas desas. Gatavo ēdienu pārkaisīju ar sasmalcinātiem pētersīļu zaļumiem.
— Teksts un foto: Brigita Skaistkalne
- Šodien: 23.11.2024
- Sveiki! Pieslēgties