● 200 – 250 gramu tofu,
● 3 ēdamkarotes gaišās sojas mērces,
● ½ laima sula,
● 1 – 2 ēdamkarotes dateļu sīrupa vai cita,
● šķipsna kūpinātas paprikas,
● šķipsna čili pārslu,
● 1 ēdamkarote kokosriekstu eļļas.
Nesen pirmo reizi jau nobaudīju ceptu biezpienam līdzīgo sieru no sojas pupiņām jeb tofu. Taču bija atlikusi vēl otra iepakojuma puse, tādēļ, lai to izmantotu, sameklēju nedaudz citādāku recepti, kā šo samērā bezgaršīgo produktu padarīt garšīgāku. Šoreiz sieru vispirms sagriezu gabaliņos, iemarinēju un tikai tad cepu.
Bļodā samaisīju kopā visas marinādei paredzētās sastāvdaļas – sojas mērci, laima sulu un ingvera sīrupu. Piekaisīju arī garšvielas. Gabaliņos sagriezto tofu samaisīju ar šo mērci un ievietoju ledusskapī uz minūtēm 20 iemarinēties, pāris reižu pa šo laiku vēl apmaisot. Pannā uzkarsēju kokosriekstu eļļu un cepu tofu gabaliņus, līdz tie kļuva brūni, pa minūtēm četrām no katras puses un lai mērce pannā iztvaikotu. Tad tos varam baudīt kopā ar kādiem svaigiem salātiem.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne
- Šodien: 21.11.2024
- Sveiki! Pieslēgties