Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Skābā krējuma un mannas pīrāgs ar āboliem

● 200 gramu mannas,
● 200 gramu skābā krējuma,
● 200 gramu miltu,
● 2 tējkarotes cepamā pulvera,
● 100 gramu sviesta,
● 180 gramu cukura,
● 3 olas,
● apmēram glāze sagrieztu ābolu.

Meklējot recepti, kādu vēl nebiju izmēģinājusi, atradu šo. Visas nepieciešamās sastāvdaļas mājās bija, arī āboli vēsumā vēl labi noglabāti, atlika tikai ķerties pie darba. Mannu samaisīju ar skābo krējumu un atstāju vismaz pusstundu, lai uzbriest. Tikmēr nomazgāju, nomizoju un sagriezu gabaliņos ābolus – tik, lai to būtu apmēram glāze. Pēc laika uzbriedinātajai mannas masai pielēju izkausētu sviestu un pievienoju sagrieztos ābolus. Visu labi samaisīju.

Citā traukā olas ar cukuru, piekaisot arī vaniļas cukuru garšai, saputoju gaisīgā masā, pēc tam to pievienoju mannai ar krējumu un samaisīju. Miltus sajaucu ar cepamo pulveri, iesijāju pagatavotajā masā un samaisīju mīklu. 24 centimetru diametra veidni ietaukoju, izkaisīju ar mannu un izlīdzināju tajā mīklu. Veidni ievietoju līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cepu pīrāgu apmēram 40 minūtes. Šādu cepumu gatavību pirms ņemšanas ārā no krāsns vēl varam pārbaudīt ar koka irbulīti vai zobu bakstāmo – ja tas pēc ieduršanas mīklā izvilkts ir sauss, pīrāgs gatavs. Pēc tam gardumu atdzesēju un pārkaisīju ar pūdercukuru.

Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.