Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Biezpiena plācenīši ar mandarīniem

● 400 gramu 5 % biezpiena,
● 1 ola,
● 2,5 ēdamkarotes cukura,
● 2 mandarīni,
● 1 ēdamkarote kokosriekstu skaidiņu,
● 2 ēdamkarotes rīsu miltu,
● 1 ēdamkarote mannas putraimu,
● 3 ēdamkarotes augu eļļas.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Šī recepte gan ir paredzēta gatavošanai multivārāmajā katlā, taču šādus plācenīšus iespējams izcept arī pannā uz plīts.

Biezpiens, ja tas ir graudains, vēl jāizberž caur sietu. Tā kā šoreiz izmantoju mīkstu biezpienu, tam pievienoju cukuru, piekaisīju arī mazliet vaniļas cukura garšai, piesitu olu un visu labi samaisīju.
Mandarīnus nomizoju, daiviņas atbrīvoju no baltajām plēvītēm un pārgriezu uz pusēm. Kopā ar kokosriekstu skaidiņām tās pievienoju biezpiena masai. Piekaisīju rīsu miltus un mannu (daudzumu varam arī mainīt atkarībā no tā, cik sauss ir biezpiens), visu samaisīju un no iegūtās mīklas izveidoju plācenīšus. Tos cepu pannā ar uzkarsētu augu eļļu no abām pusēm, līdz tie kļuva zeltaini brūni. Jāapvērš gan bija uzmanīgi, lai neizjuktu.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.