Veselības ministrijai, visticamāk, neklāsies viegli neveselīgās jeb pārsaldinātās un pārsālītās pārtikas
lietošanas ierobežošanā, ja tā neatradīs vēl skaļākus un pārliecinošākus argumentus kā izsenis
lietoto “sāls un cukurs – baltā nāve”.
Sāls un cukura nodokļa pretinieki, kuru vidū skaļākie ir pārtikas ražotāji, tāpat kā reklāmas nozares pārstāvji gatavojas cīņai, meklējot un atrodot savus pret – nekur nav noteikts, kas ir neveselīga pārtika, un, ja tā, kā tad var ierobežot tās patēriņu un reklāmu?
Veselības ministrija (VM) izstrādājusi Sabiedrības veselības pamatnostādnes 2011.-2017. gadam,
un, lai gan tās satur plašu pasākumu klāstu dažādās jomās, pagaidām vislielāko uzmanību
izpelnījušās tās ieceres, kuras saistītas tieši ar neveselīgas pārtikas ierobežojumiem, un visskaļāk
izskan jautājums – vai būs nodoklis sālim un cukuram?
VM speciālisti iesaka nekoncentrēties tikai uz šo aspektu, jo pamatnostādņu mērķis ir veicināt veselīgāku dzīvesveidu un pirmām kārtām censties mainīt iedzīvotāju viedokli par to, ka ir veselīgi un kas nav.