Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Grauzdētas maizītes ar tomātiem, pupiņām un tunci

● 1 kārba balto pupiņu tomātu mērcē,
● 4 rupjmaizes šķēles,
● 1 kārbiņa tunča savā sulā,
● 2 tomāti,
● 1 tējkarote citrona sulas,
● 2 ķiploka daiviņas,
● 2 ēdamkarotes olīveļļas,
● sāls pēc garšas,
● koriandra vai pētersīļu zaļumi.

Izmantojot konservētās pupiņas, varam pagatavot ne tikai zupu, bet arī sātīgas un gardas maizītes. Rupjmaizes šķēles no abām pusēm apcepu uz sausas pannas. Ķiplokus sasmalcināju spiedē. Mērcītei samaisīju eļļu, ķiplokus, citrona sulu un sasmalcinātus pētersīļu zaļumus, piekaisīju sāli. Tomātus sagriezu plānās ripiņās. Pupiņām notecināju šķidrumu. Konservēto tunci ar dakšiņu sasmalcināju un sajaucu ar pupiņām. Maizes šķēles vispirms pārlaistīju ar pagatavoto mērci, tad izkārtoju tomātus. Virs tiem izliku pupiņu un tunča konservu maisījumu un rotāju ar zaļumiem. Šādas maizītes lieliski remdēs izsalkumu un garšos pat veselīga dzīvesveida piekritējiem.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.