Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Cepti bumbieri ar sieru un medu

● 3 bumbieri,
● citrona sula – 1 tējk.,
● siers ar zilo pelējumu – 70 g,
● cietais siers – 70 g,
● ķiploku granulas – 1 tējk.,
● olīveļļa cepšanai,
● malti melnie pipari,
● timiāns,
● medus – 4–5 tējk.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Bumbierus nomazgāju un pārgriezu uz pusēm. Ar tējkaroti izdobu serdes un mazliet mīkstuma. Katru pusīti pārslacīju ar citrona sulu, lai augļi nesāktu brūnēt, taču to varam arī nedarīt.

Sieru ar zilo pelējumu sagriezu mazos kubiņos, bet cieto sieru sarīvēju uz smalkās rīves. Abus siera veidus sajaucu bļodā, kur piekaisīju arī ķiploku granulas, un visu samaisīju. Sāli varam nelikt, jo siers jau ir sāļš.
Pannā ar uzkarsētu nelielu daudzumu olīveļļas un mazliet sviesta apcepu bumbieru pusītes – apmēram pa trim minūtēm no katras puses. Augļiem jākļūst mīkstākiem. Pēc tam tos pārliku veidnē kopā ar taukvielām no pannas. (Lai pusītes labāk varētu izkārtot veidnē un tās “turētos taisni”, pirms cepšanas tām vēl varam mazliet nogriezt apaļumus.) Iedobītes piepildīju ar sieru un ķiploku maisījumu, uzkaisīju mazliet piparu, kā arī kaltētu timiānu. Ja vēlamies, arī kādus sasmalcinātus riekstiņus varam pārkaisīt. Veidni ar pildītajiem bumbieriem ievietoju līdz 180 grādiem izkarsētā cepeškrāsnī uz apmēram piecām minūtēm. No krāsns izņemtās pusītes uzreiz pārlaistīju ar šķidru medu. Bez tā ir iespējams iztikt, taču ar medu noteikti ir vēl gardāk.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.