● Biezpiens – 400 g,
● siers – 100 g,
● 2 olas,
● rīsu milti – 2–3 ēd.k.,
● rīsu milti apviļāšanai – 2 ēd.k.,
● sauja spinātu,
● sāls,
● pipari.
Esam pieraduši cept saldos biezpiena plācenīšus, taču šoreiz, vadoties pēc šīs receptes, izcepu sāļos. Tiesa gan, iesākumā izmantoju tikai pusi norādīto izejvielu daudzuma.
Spinātus noskaloju, apsusināju un sīki sagriezu. Tos varam arī saplucināt ar rokām.
Bļodā liku biezpienu, uz smalkās rīves sarīvētu sieru, olu un rīsu miltus, kā arī spinātus un garšvielas. Visu rūpīgi samaisīju, lai veidojas bieza viendabīga biezpiena masa. No tās izveidoju nelielus plācenīšus un apviļāju tos miltos.
Pannā ielēju augu eļļu un tajā plācenīšus apcepu no abām pusēm. Jāapvērš gan bija uzmanīgi, lai tie neizjuktu. Gatavus tos varam baudīt arī kopā ar skābo krējumu.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne