Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Gulbenes novadā iepriekšējā balsošanā pirmajā dienā nobalso 116 vēlētāji

Ieejot vēlēšanu iecirknī, dokumentus pārbaudīja Māris Sniķis. Uz Eiropas Parlamenta vēlēšanām atnākusi Sofija Sudarova. Foto: Gatis Bogdanovs

3.jūnijā visā Latvijā sākās Eiropas Parlamenta vēlēšanu iepriekšējā balsošana. Gulbenes novadā šajā dienā nobalsoja 116 balsstiesīgie, tas ir nepilns procents, jo kopumā Gulbenes novadā ir 15 480 balsstiesīgo. Par to liecina informācija Centrālās vēlēšanu komisijas tīmekļvietnē.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Iecirknī Gulbenes sporta centrā 3.jūnijā nobalsoja 27 vēlētāji, arī Kristaps Melnis. Foto: Gatis Bogdanovs

Pirmā diena aizritējusi mierīgi

Gulbenes novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Sanita Mickeviča “Dzirkstelei” stāsta, ka iepriekšējās balsošanas pirmā diena aizritējusi mierīgi. Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotā informācija liecina, ka 3.jūnijā visvairāk balsots pilsētā – iecirknī, kas atrodas Gulbenes novada bērnu un jaunatnes sporta skolā – nobalsojuši 28 balsstiesīgie, sporta centrā – 27. Šajā dienā neviens neieradās balsot iecirkņos, kas ir Galgauskas un Stāmerienas pagastu pārvaldēs.

Iepriekšējā balsošana atsāksies ceturtdien, 6.jūnijā, kad balsot varēs no pulksten 16.00 līdz 20.00, savukārt piektdien, 7.jūnijā no pulksten 13.00 līdz 18.00.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Iespēja pieteikt balsošanu vēlētāju atrašanās vietā un iepazīties ar kandidātu sarakstiem, ziņām par kandidātiem, priekšvēlēšanu programmām varēs otrdien, 4.jūnijā, no pulksten 9.00 līdz 12.00, trešdien, 5.jūnijā, no pulksten 17.00 līdz 20.00, ceturtdien, 6.jūnijā, no pulksten 16.00 līdz 20.00, piektdien, 7.jūnijā, no pulksten 13.00 līdz 18.00. Vēlēšanu dienā, 8.jūnijā, iecirkņi būs atvērti no pulksten 8.00 līdz 20.00.

Gribu nobalsot mājās – kā rīkoties?

“Eiropas Parlamenta vēlēšanās gribu nobalsot mājās, kā rīkoties, ko darīt un kad pie manis atbrauks?” ar “Dzirksteles” starpniecību vēlas noskaidrot kāda seniore.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Atbild Gulbenes novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Sanita Mickeviča: “Tiem cilvēkiem, kuriem veselības stāvoklis būtiski neļauj nokļūt vēlēšanu iecirknī, būs iespēja pieteikt balsošanu savā atrašanās vietā, piemēram, mājās. Ir jāuzraksta iesniegums, kurā jāuzraksta: vārds un uzvārds, personas kods, savs tālruņa numurs, sava adrese, daudzdzīvokļu mājai jānorāda ārdurvju kods. Iesniegumu var izprintēt “https://www.gulbene.lv/lv/eiropas-parlamenta-velesanas-2024” vai saņemt jebkurā vēlēšanu iecirknī vai pagastu pārvaldēs un Gulbenes novada valsts un pašvaldības vienotajā klientu apkalpošanas centrā. Seniori, kam nav tuvinieku, kas var sagādāt šo iesniegumu, var zvanīt sava pagasta teritorijas sociālajam darbiniekam. Uzrakstīto iesniegumu par balsošanu mājās var nodot tuvākajā vēlēšanu iecirknī. Iesniegumu var aiznest radinieks, kaimiņš, aprūpētājs vai cita uzticības persona. To var arī nosūtīt e-pastā “nvk@gulbene.lv” Gulbenes novada vēlēšanu komisijai – tāds iesniegums jāparaksta ar drošu elektronisko parakstu. Ir gadījumi, kad vēlētājs pats nevar atzīmēt kandidātus vai arī vēlētājs pats nevar ielikt aploksnē vēlēšanu zīmi, piemēram, invaliditātes dēļ. Tādos gadījumos viņš var lūgt to izdarīt kādu no ģimenes. Palīdzēt var arī kāda cita vēlētāja uzticības persona. Arī vēlēšanu iecirkņa darbinieks drīkst palīdzēt vēlētājam. Jāatceras, ka palīdzēt drīkst tikai pēc vēlētāja paša lūguma. Vēlēšanu dienā, 8.jūnijā, vēlēšanu iecirknis organizēs balsošanu mājās. Vēlēšanu iecirkņi nav apgādāti ar tālruņiem, uz kuriem tos varētu sazvanīt iedzīvotāji. Ja ir kādi jautājumi, telefoniski var zvanīt Gulbenes novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētājai Sanitai Mickevičai (tālrunis 64497712, 26482014), komisijas sekretārei Laimai Priedeslaipai (tālrunis 64497714, 26338075). Protams, var zvanīt arī uz pagastu pārvaldēm, kur darbinieki savas kompetences ietvaros palīdzēs ar informāciju. Informāciju, kas saistīta ar Eiropas Parlamenta 2024.gada vēlēšanām, iespējams uzzināt, zvanot uz Centrālās vēlēšanu komisijas konsultatīvo tālruni 67049999.”

#SIF_MAF2024 #stiprakopienastipravalsts

Projektu “Stipra kopiena – stipra valsts 2024” līdzfinansē “Mediju atbalsta fonds”
no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.
Par saturu atbild “Dzirkstele”.

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.

casibom giriş casibom bahsegel jojobet