Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Vienkāršais pīrāgs ar rabarberu pildījumu

● 2 olas,
● 1 glāze cukura,
● vaniļas cukurs,
● kefīrs – 200 ml,
● augu eļļa – 100 ml,
● cepamais pulveris – 1 tējk.,
● 2 glāzes miltu,
● rabarberi – 300 g,
● pūdercukurs.

Rabarberu laiks jau sācies! Kad veikalā pamanīju patievus sulīgos kātus, tobrīd neiegādājos, taču, kad biju “nobriedusi” izcept kādu rabarberu kārumu, tos vairs neatradu. Izlīdzējos ar puslitra burciņā ūdenī noglabātajiem – tāpat taču jāizlieto. Nolēju ūdeni un gabaliņus sagriezu smalkāk.

Jaunie kāti būtu jānomizo un jāsagriež.

Olas ar mikseri sakūlu kopā ar cukuru un vaniļas cukuru. Pielēju kefīru un augu eļļu, piekaisīju kopā ar cepamo pulveri izsijātus miltus un iejaucu mīklu.

Veidnē ieklāju cepamo papīru un tur izlīdzināju apmēram pusi mīklas. Virsū – rabarberu gabaliņus, ko nosedzu ar atlikušo mīklu, viegli veidni pakratot, lai mīkla izlīdzinās. Cepu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 50 minūtes. Atdzisušu pīrāgu caur sietiņu pārkaisīju ar pūdercukuru.

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.