● 70 gramu lavaša,
● 2–3 olas,
● 120 mililitru piena,
● 80 gramu desas, 60 gramu tomātu,
● 50 gramu saldo piparu,
● 45 grami siera,
● 30 gramu kečupa,
● 30 gramu majonēzes,
● 20 gramu augu eļļas, sāls, malti melnie pipari.
Lai gan te, pēc receptes, ir minēts precīzs lavaša picas sastāvdaļu daudzums, to varam arī dažādot un likt uz pamatnes izejvielas, kas tobrīd ledusskapī ir atrodamas. Tad, ja nav vēlēšanās karsēt cepeškrāsni vai tās gluži vienkārši nav, šāda uz plīts pannā izcepta omletei līdzīgā picas aizvietotāja izdosies vienmēr un garšos lieliski. Pat pusstunda nepaies, un apetītlīgs ēdamais jau būs uz šķīvja. Iesitu bļodiņā divas olas, pielēju pienu, piekaisīju sāli un piparus un visu ar dakšiņu saklapēju. Lavašu sarullēju un pēc tam sagriezu strēmelītēs. Te varam izlietot arī tādu, kas izdevīgāk iegādāts par samazinātu cenu, jo ir ar kārtējās dienas datumu, vai arī ir aizstāvējies mājās vēl neizmantots. 20 centimetru diametra panniņu (lielākā pannā pica būs plānāka) ietaukoju ar augu eļļu un uz nelielas uguns uzkarsēju. Izliku tur sagrieztās lavaša strēmelītes un vienmērīgi pārlēju ar olu un piena maisījumu. Pēc tam pārsmērēju ar kečupa un majonēzes maisījumu – ņēmu pa krietnai ēdamkarotei gan vienu, gan otru. Virsū izkārtoju plāni sagrieztus pusžāvētas desas gabaliņus, tomāta un mazā saldā pipara ripiņas. Uzkaisīju arī mazliet sāls un picai piemērotu garšvielu maisījumu. Visam vēl pārbēru rīvētu sieru un cepu zem vāka uz nelielas uguns apmēram astoņas minūtes. Tad jau pamatne bija izcepusies, bet pildījums kļuvis sulīgs un gards. Visbeidzot gatavo picu pārkaisīju ar sasmalcinātiem sīpolu lociņiem. Ēdama silta, taču arī atdzisušai nebija nekādas vainas.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne