Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Gulbenes ugunsdzēsējiem glābējiem jauns auto

VALSTS UGUNSDZĒSĪBAS un glābšanas dienests turpina atjaunot autoparku. Par to gandarīts arī dienesta Gulbenes daļas komandieris majors Gatis Gutāns. FOTO: GATIS BOGDANOVS

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Gulbenes daļa saņēmusi jaunu “Scania” ugunsdzēsības autocisternu. Pēc kāda laika Gulbenes daļai jābūt vēl vienam jaunam specializētajam transportlīdzeklim.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Dienestā “Dzirkstele” noskaidroja, ka tā ir pilnpiedziņas “Scania 4×4” kravas automašīna, kura aprīkota ar modernu ugunsdzēsības un glābšanas darbu veikšanai nepieciešamo aprīkojumu. Automašīnā gandrīz visas ierīces glābšanas darbiem darbojas ar akumulatoriem un ir uzlādējamas, kas ir vienkāršākas lietošanā. Kabīnes ir aprīkotas ar funkcijām, kas īpaši pielāgotas ārkārtas darbiem, tāpēc ir ergonomiskas un atbilst augstiem drošības un kvalitātes standartiem. Ekipāžas vajadzībām viegli pielāgojamais salona izkārtojums un klimata kontroles sistēma ļauj ugunsdzēsējiem glābējiem ērti sagatavoties jebkuram izbraukumam uz ugunsgrēka dzēšanas vai glābšanas darbiem.

UGUNSDZĒSĒJS glābējs Māris Birznieks stāsta, ka jaunā autocisterna ir moderna un aprīkota atbilstoši mūsdienu prasībām. FOTO: GATIS BOGDANOVS

Jaunas autocisternas plānotas arī nākamajā gadā. Šobrīd ir noslēgti piegādes līgumi par pilnībā aprīkotām 64 “Scania” autocisternām, kuru piegāde notiks 2025.gadā.

Arī jauno ugunsdzēsēju glābēju auto un ar tā aprīkojumu varēja iepazīties informatīvajā dienā “Bruņojies ar zināšanām!”, kas notika 15.jūnijā Gulbenes stadionā. Jaunā autocisterna devās uz savu pirmo izsaukumu Gulbenē pagājušajā nedēļā, kad pilsētas centrā aizdegās vieglā automašīna.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

#SIF_MAF2024 #manspagastsmanapilsēta

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par raksta saturu atbild “Dzirkstele”. Publikācija tapusi projektā “Mans pagasts, mana pilsēta” sadarbībā ar laikrakstiem “Staburags”, “Zemgales Ziņas”, “Bauskas Dzīve”, “Ziemeļlatvija”, “Alūksnes un Malienas Ziņas” un “Latvijas Avīze”.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Komentāri ir slēgti

Komentāri (1)

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.

casibom giriş casibom bahsegel jojobet