Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Trešo reizi izsludina konkursu centralizētās siltumapgādes risinājumu izpētei Gulbenē

Foto: no “Dzirksteles” arhīva

Jau divas reizes bez rezultāta ir beidzies Gulbenes novada pašvaldības izsludinātais publiskais iepirkums, lai iegūtu finanšu un ekonomisko aprēķinu siltumapgādes attīstībai Gulbenes pilsētā. Tāpēc pašvaldība šādu konkursu ir izsludinājusi trešo reizi.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Šoreiz piedāvājumu iesniegšanas termiņš ir 28.jūnijs – liecina Iepirkumu uzraudzības biroja interneta vietnē publiskotā informācija.

Pašvaldība ir norādījusi, kāpēc otrreiz izsludinātais konkurss nebija rezultatīvs. Iemesls – nepieciešamība veikt grozījumus iepirkuma dokumentos. Savukārt pirmoreiz konkursam nebija rezultāta tāpēc, ka pretendentiem nebija atbilstošas profesionālās pieredzes.

Joprojām iepirkuma paredzamā līgumcena ir 33 000 eiro bez PVN. Orientējoši izraudzītajam pretendentam līgums būs jāizpilda 8 mēnešu laikā. Mērķis ir izvērtēt, vai Gulbenes centralizētajā siltumapgādē publiskās un privātās partnerības modeļa izmantošanā iespējama kāda cita, lietderīgāka, alternatīva, ņemot vērā, ka būs nepieciešama investēšana. Saskaņā ar Pašvaldību likumu pašvaldībai ir autonoma funkcija organizēt iedzīvotājiem siltumapgādes pakalpojumus neatkarīgi no tā, kā īpašumā atrodas dzīvojamais fonds.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Kā zināms, Gulbenes pilsētas patērētāju siltumapgāde tiek nodrošināta, izmantojot ar šķeldu kurināmo katlumāju Nākotnes ielā 7 un koģenerācijas staciju Miera ielā 17. Šobrīd siltumapgādes nodrošināšanas funkciju veic SIA “Gren Gulbene”, pamatojoties uz 2004. gada 20.janvārī noslēgto nomas līgumu, kā arī siltumtīklu piederību (80 procenti pieder pašvaldībai, 20 procenti – SIA “Gren Gulbene”).

#SIF_MAF2024 #manspagastsmanapilsēta

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par raksta saturu atbild “Dzirkstele”. Publikācija tapusi projektā “Mans pagasts, mana pilsēta” sadarbībā ar laikrakstiem “Staburags”, “Zemgales Ziņas”, “Bauskas Dzīve”, “Ziemeļlatvija”, “Alūksnes un Malienas Ziņas” un “Latvijas Avīze”.

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.

casibom giriş casibom bahsegel jojobet