Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Tītara maltās gaļas kotletītes ar dārzeņiem

Foto: Brigita Skaistkalne

● 1 kilograms tītara maltās gaļas,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 1 baltais sīpols,

● 4 ķiploka daiviņas,

● 1 mazs kabacītis,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 1 tomāts,

● sāls,

● svaigi malti pipari,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 1 tējkarote cukura,

● 1 ēdamkarote kumīna vai ķimeņu,

● buntīte pētersīļu,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● piparmētras,

● augu eļļa.

Sastāvdaļu daudzumu samazinot uz pusi, izmantoju par pamatu šo kebabu grilēšanai paredzēto recepti un pannā uz plīts izcepu gardas kotletītes. Sīpolu nomizoju un sīki sagriezu, ķiploku sasmalcināju spiedē. Ja izmantojam ķimenes, tās vajadzētu saberzt piestiņā. Sīki sakapāju pētersīļu zaļumus, tiem pievienoju ķiplokus, piparmētru gan tobrīd nebija. Tomāta mīkstumu norīvēju uz rupjās rīves, gabalu kabacīša sarīvēju smalkākās skaidiņās. Maltajai gaļai bļodā pievienoju sīpolus, ķiplokus ar zaļumiem, rīvēto tomāta mīkstumu un kabacīti, kā arī kumīnu, sāli, cukuru un piparus. Mīcīju, līdz masa kļuva viendabīga. No tās izveidoju garenas kotletītes un cepu no abām pusēm pannā ar uzkarsētu augu eļļu līdz brūnganai garoziņai. Izdevās sulīgas un gardas.

  • Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.