● 1 kilograms tītara maltās gaļas,
● 1 baltais sīpols,
● 4 ķiploka daiviņas,
● 1 mazs kabacītis,
● 1 tomāts,
● sāls,
● svaigi malti pipari,
● 1 tējkarote cukura,
● 1 ēdamkarote kumīna vai ķimeņu,
● buntīte pētersīļu,
● piparmētras,
● augu eļļa.
Sastāvdaļu daudzumu samazinot uz pusi, izmantoju par pamatu šo kebabu grilēšanai paredzēto recepti un pannā uz plīts izcepu gardas kotletītes. Sīpolu nomizoju un sīki sagriezu, ķiploku sasmalcināju spiedē. Ja izmantojam ķimenes, tās vajadzētu saberzt piestiņā. Sīki sakapāju pētersīļu zaļumus, tiem pievienoju ķiplokus, piparmētru gan tobrīd nebija. Tomāta mīkstumu norīvēju uz rupjās rīves, gabalu kabacīša sarīvēju smalkākās skaidiņās. Maltajai gaļai bļodā pievienoju sīpolus, ķiplokus ar zaļumiem, rīvēto tomāta mīkstumu un kabacīti, kā arī kumīnu, sāli, cukuru un piparus. Mīcīju, līdz masa kļuva viendabīga. No tās izveidoju garenas kotletītes un cepu no abām pusēm pannā ar uzkarsētu augu eļļu līdz brūnganai garoziņai. Izdevās sulīgas un gardas.
- Brigita Skaistkalne