● 500 gramu svaigu gurķu,
● 1 ēdamkarote sāls,
● 4 ķiploka daiviņas,
● 500 mililitru gāzēta minerālūdens,
● saišķītis diļļu.
Cik daudz dažādu gurķu sālīšanas un marinēšanas recepšu mūsdienās varam atrast! Šoreiz, lai baudītu kraukšķīgus un aromātiskus mazsālītos gurķīšus, parastā dzeramā ūdens vietā izmantoju gāzēto minerālūdeni. Sagatavošana bija pavisam vienkārša un ātra.
Gurķus nomazgāju un apgriezu tiem galiņus. Trauka, kurā gurķi sālīsies, apakšā izliku dilles, virs tām – notīrītas un plānās plēksnītēs sagrieztas ķiploka daiviņas. Tad virsū izkārtoju gurķus. Tā kā tie bija iegādāti samērā lieli, nācās dažus pārgriezt, lai tie satilptu izraudzītajā traukā. Atsevišķi sajaucu sāli ar 100 mililitriem gāzētā minerālūdens. Ar šo maisījumu pārlēju gurķus. Pēc tam pielēju arī atlikušo gāzēto ūdeni tā, lai gurķi būtu pilnībā pārklāti ar šķidrumu. Uz diennakti ievietoju trauku ar gurķiem ledusskapī.
- Brigita Skaistkalne