● 2 olas,
● 1 glāze alus,
● 1 glāze piena,
● 1 glāze miltu,
● 2 ēdamkarotes cukura,
● ½ tējkarotes sodas,
● 4 ēdamkarotes augu eļļas,
● sāls pēc garšas.
Neesmu alus cienītāja, tāpēc meklēju kāda ēdiena recepti, ko varētu izmantot, lai izlietotu “skārdenē” atlikušo gaišo alu – apmēram glāzi. Neliešu taču ārā, jo tas satur vērtīgas uzturvielas. Rezultātā – arī no televīzijā nesen skatītās izrādes “Skroderdienas Silmačos” iedvesmojusies, – izcepu mīkstus un gardus “pankokus”. Olas iesitu bļodā un ar putojamo slotiņu sakūlu, piekaisīju sāli un, pastāvīgi maisot, pielēju alu un pienu. Pakāpeniski piekaisīju miltus, līdz mīkla sabiezēja. Pievienoju arī cukuru, augu eļļu un sodu. Visu labi samaisīju, lai nav kunkuļu. Mīkla iznāca pašķidra, taču miltus vairāk klāt neliku. Uzkarsēju pannu, ko mazliet ietaukoju ar eļļu, un ar kausiņu ielēju tajā mīklu. Cepu dažas minūtes no abām pusēm, līdz pankūka kļuva zeltaini brūna. Un tā, līdz visa mīkla tika izcepta. Labi garšoja bez piedevām, taču tās varam baudīt arī ar medu, kādu ievārījumu vai skābo krējumu.
- Brigita Skaistkalne