Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Basketbola svētki Gulbenē – kā mazie pilsētas svētki

Foto: Gatis Bogdanovs

Par basketbola svētkiem Gulbenē, kas norisinājās pagājušajā nedēļā, kad ikviens interesents pilsētas centrālajā skvērā uz lielā ekrāna varēja vērot Latvijas izlases cīņas par tiesībām spēlēt Parīzes olimpiskajās spēlēs, gulbenieši runā joprojām un atzīst, ka pasākums bija izdevies.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

“Gulbenes Buku” valdes priekšsēdētājs Gatis Rikveilis “Dzirkstelei” stāsta, ka pirmajā dienā basketbola svētkus apmeklēja 400 un pat varbūt vairāk cilvēku.

“Ja kopīgais rezumējums, tad tas bija superpasākums! Gulbenieši ir varbūt tādi pakūtri, gribējās vairāk emociju, skaļāku līdzi jušanu. Bet manu sirdi sildīja tas, ka cilvēki sanāca kopā, satikās. Man sestdien bija ciemiņi, un arī paši vietējie man teica, ka šis pasākums bija kā mazie pilsētas svētki. Kopības sajūta, saliedētība, patriotisms, visiem kopīga himnas dziedāšana pirms spēles, pieceļoties kājās! Svētdien lietus patraucēja, bet cilvēki bija atnākuši ar lietussargiem, un, ja būtu labāks laiks, būtu vairāk cilvēku. Domāju, ar katru šādu reizi, kad tiks rīkoti šādi pasākumi, cilvēku būs vairāk. Tie, kas atnāk, tie jau noķer to foršo sajūtu. Vajag tikai turpināt organizēt, un darīsim visu, ko varēsim, lai basketbols izvelk cilvēkus ārā no mājām. Savā starpā mēs, organizatori, esam norunājuši, ka uz “EuroBasket 2025”, kas būs nākamgad, atkal varētu sarīkot līdzīgu pasākumu. Liksim galvas kopā un domāsim,” saka G.Rikveilis.

Gulbene pozitīvi izskan Latvijas līmenī

Gulbenes novada pašvaldības aģentūras “Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs” direktore Simona Sniķe “Dzirkstelei” saka, ka iecerētais basketbola svētkos izdevās – tika radīts sešu dienu pasākums, kā arī iekustināta Vislatvijas basketbola kustība “6.spēlētājs”.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

“Aģentūra iesaistījās pasākuma darba grupā ar mērķi popularizēt basketbola svētkus dažādos tūrisma mārketinga kanālos, lai sniegtu potenciālajiem tūristiem informāciju, ka, atbraucot atpūsties uz Gulbenes novadu, arī lielais basketbols netiks nokavēts. Nebūs iespējams gan precīzi pateikt, cik starp visiem pasākumu dienu apmeklētājiem bija viesu, bet Gulbenes novadā aktīvā tūrisma sezona ir sākusies, to redzam gan mēs, aģentūras darbinieki, gan gūstam informāciju no uzņēmējiem. Šāda veida pasākums, kurā iesaistās vairākas Gulbenes novada pašvaldības iestādes un jomu speciālisti, dod iespēju noorganizēt jaudīgāku pasākumu, kas pulcē lielāku apmeklētāju skaitu. Līdz ar to Gulbene pozitīvi izskan Latvijas līmenī, paaugstinās pilsētas un novada tēls sabiedrībā, kas veicina arī tūristu pieaugumu turpmāk,” saka S.Sniķe.

Veicās labi

Svētkos SIA “Gulbenes alus darītava” piedāvāja iegādāties Gulbenē ražotu alu. Uzņēmuma pārstāvis Artūrs Deksnis “Dzirkstelei” stāsta, ka veicās labi, tikai laikapstākļi viņus nav lutinājuši.

“No iedzīvotāju puses atsauksmes ir labas. Varam atviegloti nopūsties. Cilvēku atzinību esam guvuši. Šobrīd alus mums nav, jo viss ir izpirkts. Uz pilsētas svētkiem būsim atpakaļ ierindā. Vārīsim vēl un dažādas šķirnes, lai cilvēkiem būtu izvēle un lai katra garšu kārpiņa “pagaršo” mūsu garšīgo alu. Tagad mums ir divas šķirnes -gaišais klasiskais alus un otra – vairāk apiņots. Populārāks ir gaišais alus. To, cik daudz alus šajos svētkos iztirgojām, grūti pateikt. Lielākais pārdotais apjoms mums bija pirms Jāņiem,” stāsta Artūrs.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Arī jaunais Gulbenes “Bārs 9” piedalījās pasākumā, un pasākuma apmeklētāji labprāt baudīja kokteiļus.

Sporta pārvaldē “Dzirkstele” noskaidroja, ka lielais ekrāns tika iznomāts no biedrības “Nāc un Tusē” (Balvu novads). Sporta pārvaldes vadītājs Lauris Krēmers laikrakstu informē, ka šis pasākums kopumā aptuveni izmaksāja 3000 eiro no Sporta pārvaldes sporta pasākumiem paredzētā budžeta.

“Dzirkstele” jau rakstīja šeit un šeit

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.

casibom giriş casibom bahsegel jojobet