
• šampinjoni,
• sīpols,
• ķiploka daiviņa,
• augu eļļa,
• sāls,
• pipari,
• maizes šķēlītes (bagete vai cita),
• bazilika lapiņas.
Šampinjonus sagriezu plāksnītēs, nomizotu sīpolu – salmiņos, ķiploka daiviņu sasmalcināju spiedē. Uz pannas, kas mazliet ietaukota ar augu eļļu, izkārtoju mazās tostermaizes šķēlītes un apgrauzdēju no abām pusēm. Tad tās no pannas noņēmu, pielēju nedaudz augu eļļas un tur apcepu sagrieztos sīpolus un šampinjonus. Gataviem tiem pievienoju ķiplokus, piekaisīju sāli un piparus pēc garšas un pēc tam kārtoju uz apceptajām maizītēm. Košumam – kāda svaiga bazilika lapiņa. Arī svaigas dillītes te piestāvētu.