Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 2.15 m/s, DA vēja virziens

Labu apetīti! Uzputenis no ķirbjiem

Foto: Brigita Skaistkalne

• 500 gramu ķirbja,

• 400 mililitru ūdens,

• 120 gramu cukura,

• 1 citrons,

• 120 gramu mannas.

Ķirbja mīkstumu sagriezu gabalos un katliņā ar nelielu daļu receptē paredzētā ūdens izsutināju mīkstu. Pēc tam ar kartupeļu stampājamo sietiņu saberzu biezenī, varam arī sablendēt. Ķirbjiem pievienoju citronam izspiestu sulu (savulaik esmu vārījusi līdzīgu gardumu, pievienojot cidoniju sīrupu), cukuru, pielēju atlikušo ūdeni un uzvārīju. Tad, nepārtraukti maisot, piekaisīju mannu. Uz lēnas uguns vārīju, līdz manna bija uzbriedusi. Masu sakūlu gaisīgu un atdzisušu baudīju ar pienu.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.