
• 400 gramu ķirbja mīkstuma,
• 100 gramu miltu,
• 2 – 3 ķiploka daiviņas,
• 2 – 3 ēdamkarotes eļļas,
• kaltēts rozmarīns,
• drupināti pipari,
• sāls,
• dilles.
Ķirbja gabalu nomizoju, izņēmu sēklas un sagriezu apmēram puscentimetru biezās šķēlēs. Tām uzkaisīju sāli un atstāju minūtes 15, lai izdalās sula. Pēc tam šķidrumu notecināju un šķēles apsusināju papīra dvielī. Izturīgā maisiņā iekaisīju miltus un sajaucu ar pipariem un rozmarīnu. Tad tur ievietoju arī ķirbja šķēles, maisiņu cieši aizsēju un sakratīju, lai milti ar garšvielām apņemtu ķirbjus. Pannā uzkarsēju augu eļļu un liku tur ķirbju šķēles cepties no abām pusēm līdz gatavībai. Tad tās pārkaisīju ar sasmalcinātiem ķiplokiem un diļļu zaļumiem. Labi garšoja tāpat, taču piemērota būs arī mērcīte, ko varam pagatavot, sakuļot liesu skābo krējumu kopā ar sasmalcinātiem ķiplokiem, diļļu zaļumiem un sāli.