
• 1 baklažāns,
• augu eļļa cepšanai,
• dažas tostermaizes šķēlītes,
• 1- 2 ķiploka daiviņas,
• feta,
• ķiršu tomātiņi,
• sāls,
• pipari,
• kaperi,
• svaigs baziliks vai pētersīļu zaļumi.
Baklažānu sagriezu ripiņās un apkaisīju ar sāli, lai izdalās iespējamais rūgtums. Pēc minūtēm divdesmit šķēlītes noskaloju, apsusināju papīra dvielī un apcepu no abām pusēm pannā ar augu eļļu. Arī tostermaizes mazās šķēlītes apgrauzdēju ar eļļu mazliet ietaukotā pannā. Nav obligāti ņemt bageti vai čabatu, varam izlīdzēties pat ar parasto baltmaizi vai saldskābmaizi. Uz apceptajām maizītēm tad izliku pa baklažāna ripiņai un uzkaisīju sasmalcinātus ķiplokus, sāli un piparus. Virsū izkārtoju fetas gabaliņus un sagrieztus ķiršu tomātiņus. Uzliku arī dažus kaperus un kādu zaļumiņu.