Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Gulbenes novads nostiprina sadarbību ar Koropas pašvaldību Ukrainā

Vladimirs Kuņicins: “Esam pateicīgi Eiropas valstīm, kuras mums palīdz.”

LABAS PĀRVALDĪBAS PRAKSE ir tā, ko ukraiņi vēlas mācīties no Latvijas pašvaldībām. 26.jūlijā Gulbenē tika parakstīts sadarbības memorands. No Gulbenes novada pašvaldības vārdā parakstījās tās vadītājs Andis Caunītis. Ukrainas Koropas pašvaldības vārdā parakstījās tās vadītājs Vladimirs Kuņicins. Tas bija oficiāls notikums, klātesot Ukrainas vēstniekam Latvijā Anatolijam Kucevolam. FOTO: GATIS BOGDANOVS

Nostiprināta Gulbenes novada pašvaldības sadraudzība ar Koropas pašvaldību Ukrainā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Piedaloties Ukrainas vēstniekam Latvijā Anatolijam Kucevolam, 26.jūlijā tika parakstīts sadarbības memorands. No Gulbenes novada pašvaldības puses to darīja pašvaldības vadītājs Andis Caunītis, no Ukrainas puses – Koropas pašvaldības vadītājs Vladimirs Kuņicins.

Memoranda parakstīšanas brīdī klāt bija Gulbenes novada pašvaldības sadarbības citu valstu pārstāvji no Repinas pašvaldības Igaunijā, no Rietavas pašvaldības Lietuvā, no Kenčinas pašvaldības Polijā. Viņi visi kopā ar gulbeniešiem nedēļas nogalē svinēja pilsētas svētkus.

Svarīgi just, ka Eiropa neaizmirst Ukrainu

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Par sadarbības memoranda parakstīšanu starp Gulbenes novadu un Ukrainas Koropas pašvaldību “Dzirkstele” izjautāja Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) ģenerālsekretāri Mudīti Juhnu. Viņa teica: “Koropas pašvaldība atrodas Černihivas apgabalā. Tā ir teritorija, kurai saskaņā ar mūsu Ārlietu ministrijas nostādnēm Latvija palīdz. LPS, piedaloties projektā “Uzticības tilti”, palīdzēja Latvijai būt starp tām 10 Eiropas Savienības valstīm, kuras nodibina sadarbību ar Ukrainas pašvaldībām. Tādējādi LPS veicinājusi vairāku Latvijas pašvaldību draudzību ar Ukrainas pašvaldībām. Gulbenes novadam draugi atrasti Ukrainas pilsētā Koropā. Pirmā satikšanās ar Ukrainas pašvaldības pārstāvjiem Gulbenē notika pagājušajā gadā, šogad ir turpinājums. Ukraiņiem ir svarīga mūsu palīdzība. Taču viņiem ir svarīgi arī just, ka Eiropa neaizmirst Ukrainu un tās cilvēkus.”

“Ir redzams, ka dzīvojat labi!”

V.Kuņicins un viņa dzīvesbiedre Jeļena sarunā ar “Dzirksteli” teica atzinīgus vārdus par Gulbenes novadu, tā sakoptību, par sporta un kultūras infrastruktūru un pašvaldības darba organizāciju. Sacīja – ir iepazinies ar Gulbenes novada deputātiem un jutis viņus kā vienotu komandu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

V.Kuņicins arī akcentēja: ”Priecājamies, ka mums ir tādi sadarbības partneri šeit, Gulbenes novadā. Vēlamies pieredzes apmaiņu ar jums. Jums ir laba pieredze. Vēlamies gūt iedvesmu, lai veiktu uzlabojumus savā pašvaldībā Ukrainā. Ir patīkami šeit būt. Varbūt jūs paši neredzat un nenovērtējat savus sasniegumus, uzskatāt, ka tā tam jābūt. Taču no malas, ticiet man, ir redzams, ka dzīvojat labi. Uz ielas Gulbenē redzam daudz vīriešu. Pie mums, Ukrainā, tā nav. Daudz cilvēku ir devušies karot. Krievijas uzsāktā kara dēļ Ukrainā cietuši ir visi un dažādā veidā. Karš uz ikvienu ir atstājis nospiedumu. Bērniem ir atņemta bērnība. Studentiem ir atņemta jaunība. No katras ģimenes tuvāki vai tālāki radi piedalās bruņotajos spēkos. Mums pastāvīgi notiek mobilizācija. Daļā Ukrainas notiek aktīvs karš, citur plašā robežas teritorijā ar Baltkrieviju ir jāstāv sardzē. Šobrīd Ukrainai ir aktīvā kara fāze ar Krieviju. Manuprāt, neesam vēl pusē. Mēs cieši stāvam. Esam pateicīgi Eiropas valstīm, kuras mums palīdz. Mēs visi stāvam par brīvību. Gribam dzīvot brīvi. Redzu cilvēkus Gulbenē… Laba dzīve. Arī mēs Ukrainā negribam baidīties. Negribam atgriezties PSRS robežās. Mēs gribam normāli dzīvot, mēs neejam svešā teritorijā. Mēs Ukrainā esam savā zemē. Varbūt arī mūsu valstī ne viss ir bijis pareizi. Mēs izdarām secinājumus. Karš liek pārvērtēt ne tikai mums, bet arī citām valstīm to, kas ir patiesas vērtības.”

Uz jautājumu, vai tic, ka reiz Ukrainā varēs dzīvot miera apstākļos un nedomāt par karu, V.Kuņicins atbildēja: “Mēs nedomājām par karu. Likās – pēc Otrā pasaules kara nekas tāds nekad vairs nenotiks. Izrādās – par karu vienmēr ir jādomā. Arī pēc kara beigām mēs Ukrainā noteikti turpināsim domāt par bruņošanos, par drošību. Par to nekad nedrīkst aizmirst, jo diemžēl ir valstis, ir cilvēki, kuri nevar dzīvot nekarojot.”

#SIF_MAF2024 #manspagastsmanapilsēta

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par raksta saturu atbild “Dzirkstele”. Publikācija tapusi projektā “Mans pagasts, mana pilsēta” sadarbībā ar laikrakstiem “Staburags”, “Zemgales Ziņas”, “Bauskas Dzīve”, “Ziemeļlatvija”, “Alūksnes un Malienas Ziņas” un “Latvijas Avīze”.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (15)

  1. Jautājums vai tiešām mēs labi dzīvojam Gulbenes novada un pilsētā kur nav darba vietas,un skolas likvidētas pārvērstas par Aprūpes centriem, Sociālās aprūpes 🏡 kur mitinās aukohola atkarībā iedzīvotāji.Par bērniem skolā jāmaksā ēdināšanas pakalpojumi pilnīgi visiem . Gulbenē paaugstina komunālos pakalpojumus katru gadu palielina.Bet deputātiem katru gada nogalē palielina naudas,par saviem iedzīvotājiem nedomā domā kā pašiem piepildīt kabatas pilnas.Tagad arguments ir Ukraiņu bērni, bēgļi jāatbalsta,. Bet vai kāds ir jaizdomājies kāpēc Ukrainā sācies karš ar Krieviju.Tap

    20
    13
  2. Labāk ieteiktu uz Alūksni aizlaist un tur parādīt ko pašvaldība pilsēta labā dara. Tur tiešām attīstās pilsēta. It pareizie cilvēki pie citas tikuši. Prieks par šo pilsētu.

    27
    2
  3. Naudas nav un nebūs…kāpēc Gan Valmieras pilsētas svētkos..Alūksnes pilsētas svētkos kas vēl būs viss ir par brīvu..Gulbenei laikam ir jāizceļas..mums Naudas nau!

    22
    1
  4. Mīļie gulbenieši, kur nu vēl sliktāk kā pie mums? Pašvaldība slikta, deputāti nekādi, viss tiek likvidēts un slēgts…Par iedzīvotājiem neviens nedomā, rauš tik sev kabatā un taisa piāru…Nekas pie mums nenotiek, kaut visapkārt dzīve mutuļo…Nu viena bēdu leja tā mūsu pilsēta! Atliek vien čikstēt un gānīties… Bet vakar gadījās parunāties ar zemnieku no Alūksnes puses un, ak tu brīnums, izrādās, ka viņa pilsētā viss tik slikti, tik slikti…Ar Gulbeni pat salīdzināt nevarot – pie mums varot iegādāties visu saimniecībā nepieciešamo ( jo Alūksnē tādu veikalu neesot), nokārtot darīšanas iestādēs (kuras Alūksnē slēgtas). Tāds lūk, viedoklis alūksnietim:)
    Un starp citu, pirms vaimanāt, vajadzētu paraudzīties kaut kaimiņpilsētas svētku lapā – arī tur viss nebūt nebūs par velti: “Ieejas biļetes no 12,00 līdz 25,00 EUR. Biļešu iepriekšpārdošana Alūksnes Kultūras centra kasē un SIA “Biļešu paradīze” tirdzniecības vietās”

    10
    12
  5. Alūksnē,lai izvairītos no ieejas maksas,svētkos īpaši nekā nav,bet pēc nedēļas koncerti pa bargu naudu. Ļoti laba stratēģija. Jums bija vismaz godīgi.
    Atbrauciet lūdzu uz mūsu koncertiem,pabarojiet mūs.

    3
    1
  6. Svētki svētkiem. Maksātu arī, ja bērniem neatņemtu ēdienu. Par ko jūs te diskutējat? Likvidēja skolas, bērniem tāls ceļš jābrauc. Paliek internātā. Izlaidības dēļ? Cik šiem vecākiem jāmaksā par bērnu ēšanu ārpus mājas? Par ko vispār ir runa? Pie kā vainīgi bērni, augoši organismi, kuriem gribas un arī labi jāēd? Lai būtu kas pelna labāku dzīvi.

    6
    1
  7. Vai ne Ukraiņus atbalstam a saviem bērniem ēdienreizes ņemam nost, nu malači cepuri nost.

    2
    1
  8. Kāds tur sakars ēšanai ar ar ukraiņiem? Vai tad pie mums ir karš, ka būtu jāsalīdzina? Kurš ēd, lai arī maksā, tā ir normāla lieta. Labi, ka mazajiem par brīvu.

    1
    4
  9. Kāds sakars? Ja neatdotu mūsu naudu viņiem, tad pašiem pietiktu gan ēdināšanai, gan baseinam, gan arī visiem medicīnai.

    2
    2
Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.

casibom giriş casibom casibom giriş casibom giriş casibom casibom giriş casibom casibom giriş casibom giriş bahsegel casibom casibom giriş