Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Ar zemenēm pildīti biezpiena mīklas groziņi

● Biezpiens – 200 g,
● sviests – 200 g,
● 1 ola,
● milti – 350–380 g,
● cukurs – 3–4 ēd.k.,
● šķipsniņa sāls,
● vaniļas cukurs garšai.
Pildījumam:
● zemenes vai citas ogas vai augļi,
● ciete vai milti,
● pūdercukurs pēc izvēles.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Zemenes noskaloju un sagriezu – mazākās uz pusēm, lielākās četrās daļās.

Biezpienu bļodiņā sadrupināju, pievienoju olu, sāli, cukuru un labi samaisīju.

Miltus (ne visus, vispirms apmēram 300 gramu) iesijāju citā bļodā, pievienoju gabaliņos sagrieztu sviestu un ar rokām saberzu, lai sviests būtu pilnībā savienojies ar miltiem. Šim maisījumam pievienoju biezpiena masu, piekaisīju arī vaniļas cukuru garšai un samīcīju mīkstu mīklu, piemaisot arī atlikušos šim nolūkam receptē paredzētos miltus. Uz stundu ievietoju mīklu ledusskapī.

Pēc tam mīklu sadalīju astoņās vienādās bumbiņās. Tādējādi gatavi pildītie groziņi bija apmēram konditorejas izstrādājumu stendos nopērkamo smalkmaizīšu ierastajā lielumā. No mīklas var pagatavot arī, piemēram, sešus lielākus cepumus vai veidot tos mazākus, toties – vairāk. No katras bumbiņas savukārt izveltnēju paplānu mīklas ripu. Tām uzkaisīju kukurūzas cieti un ar karoti izlīdzināju pa visu virsu. Tad tur izliku sagrieztās zemenes (te varam izmantot arī citas ogas, pievienot kādu saldēto ogu vai pildījumam izmantot, piemēram, persikus no kompota), pārkaisīju mazliet cukura un uzlocīju mīklas malas uz augšu tā, lai vidū ogas paliek nenosegtas, un viegli piespiedu. Pildītās sagataves liku uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, un cepu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram pusstundu, līdz tās kļuva gaiši brūnas. Atdzisušos groziņus ar ogu pildījumu vēl var pārkaisīt ar pūdercukuru.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.