“Nesen no 12.marta astoņas dienas ārstējos Gulbenes slimnīcā, diennakts nodaļā hroniskajiem pacientiem. Man tika liktas sistēmas. Zāles, kuru nebija uz vietas slimnīcā, bija jāpērk pašai. Tam visam biju gatava. Par mediķiem, sanitārēm varu teikt tikai pašus labākos vārdus. Paldies!” “Dzirkstelei” klāsta kāda 72 gadus veca gulbeniete. Viņa vēlējās pateikties arī Gulbenes slimnīcas virtuves cilvēkiem, jo piecos latos, kas jāmaksā par diennakti slimnīcā, iekļautā ēdināšana bijusi ļoti laba.
“Baro patiešām gardi un sātīgi. Taču pārsteidza tas, ka sestdienās un svētdienās maltīte slimnieku ēdināšanai Gulbenē tiek vesta no Balvu slimnīcas virtuves. Ēdiena kvalitāte ir krasi atšķirīga. Nav saprotams, kāpēc nevar arī brīvdienās gatavot uz vietas! Vai tā nav izšķērdība – sestdienās un svētdienās vadāt ēdienu uz Gulbeni no Balviem? Vēl viena problēma – novēroju, ka slimnīcas palātā manai kaimiņienei – maza auguma sievietei – bija grūti iekāpt gultā un izkāpt no tās. Bija nepieciešams ķeblītis. Kāpēc šai paciente nevarētu sarūpēt zemāku gultu?” sacīja sieviete un piebilda, ka atbildes uz saviem jautājumiem vēlētos saņemt ar “Dzirksteles” starpniecību.
SIA “Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienība” valdes locekle Alīda Vāne “Dzirkstelei” saka, ka pašlaik neesot izdevīgi Gulbenes slimnīcā uz vietas pavāru nodrošināt arī sestdienās un svētdienās. Viņa uzsver, ka Gulbenes slimnīcas virtuvē ir tikai viens pavārs, kurš nevar strādāt 30 dienas mēnesī. A.Vāne apstiprina, ka iekāpšana slimnīcas standartgultās maza auguma pacientiem patiešām sagādā problēmas.
“Sanitāram tas jāredz un jāpadod ķeblītis pacienta iekļūšanai gultā,” viņa saka. A.Vāne
piebilst, ka arī viņas tuvinieku lokā ir cilvēks, kas, ārstējoties citā Latvijas slimnīcā, ir saskāries ar šādu pašu problēmu.