Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Krējuma deserts ar aprikozēm un persikiem

● 5 aprikozes,
● 1–3 persiki vai nektarīni,
● skābais krējums – 300 g,
● zefīrs – 100 g,
● iebiezinātais piens ar cukuru – 100 g,
● piens – 100 ml,
● želatīns – 15 g.

ZEFĪRU SAGRIEZU nelielos gabaliņos, pārlēju ar skābo krējumu un, periodiski apmaisot, atstāju uz nepilnu stundu, lai tas izšķīstu, pēc tam viegli sakūlu kopā ar iebiezināto pienu. (Ja esam nepacietīgāki un vēlamies ātrāk tikt pie rezultāta, zefīru un krējumu kopā ar iebiezināto pienu varam uzreiz kopā sablendēt viendabīgā masā.)

Persikiem un aprikozēm izņēmu kauliņus un augļu mīkstumu sagriezu smalkos gabaliņos. Želatīnu pārlēju ar pienu un atstāju uzbriest, pēc tam to uz nelielas uguns izšķīdināju, neļaujot uzvārīties.

Zefīra un krējuma masai piemaisīju augļu gabaliņus, pielēju izšķīdināto želatīnu un labi samaisīju. Izliku desertu saldēdiena trauciņos un ievietoju ledusskapī sastingšanai. Gardumu pirms celšanas galdā varam greznot ar augļu šķēlītēm un ogām vai ar kādu piparmētru lapiņu.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.