Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

KONKURSS: Kamermūzikas koncerts Itālijas mūzikas zīmē Stāmerienas pilī

24.augustā pulksten 16.00 Stāmerienas pilī notiks kamermūzikas koncerts “In Trio” Itālijas mūzikas zīmē. Koncertā spēlēs Dita Krenberga (flauta), Džūlija Arnaboldi (alts) un Dārta Tisenkopfa-Muselli (arfa).

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Džūlija Arnaboldi ir aktīvi muzicējoša itāļu altiste, vairākkārt pildījusi altu koncertmeistares lomu Arturo Toskanini Filharmonijas orķestrī, vadījusi altu grupu Padovas un Veneto reģionu orķestrī un gadu iepriekš Alpu Simfoniskajā orķestrī, kā arī darbojusies Boloņas Teātra filharmonijā, Mantovas Kamerorķestrī, Milānas Simfoniskajā orķestrī “Džuzepe Verdi”, kā arī “Luidži Kerubīnī” jauniešu orķestrī.

Dārta Tisenkopfa-Muselli 2018. gadā ar izcilību ieguvusi maģistra diplomu ar specializāciju arfas spēlē Parmas konservatorijā. Specializējusies arī baroka lautas spēlē. Regulāri koncertē kā soliste un kamermūziķe, popularizējot savu instrumentu šajos mūzikas lauciņos Latvijā. Kopš 2019.gada janvāra darbojas Liepājas Simfoniskā orķestra sastāvā. Mūziķe guvusi atzinību vairākos starptautiskos konkursos. Kā soliste vairākkārt uzstājusies ar Liepājas Simfonisko orķestri. Muzicējusi vairākos starptautiskos festivālos.

Dita Krenberga flautas spēli apguvusi Latvijas Mūzikas akadēmijā pedagoga Imanta Sneibja klasē, kā arī pie pasaulslaveniem flautistiem Dž.Golveja un A.Nikolē. D.Krenberga ir vairāku prestižu mūzikas konkursu laureāte. D.Krenberga kā soliste un kamermūziķe koncertē gan Latvijā, gan Eiropā, ASV un Japānā. 1995.gadā iznāca D.Krenbergas pirmais solo albums, savukārt 2007.gadā kopā ar pianisti levu Ošu izdots CD “Laikmeta ainavas”. D.Krenberga saņēmusi divas Latvijas Lielās mūzikas balvas – 2000.gadā “Par izciliem sasniegumiem izpildītājmākslā” un 2017.gadā kategorijā “Gada koncerts” par P.Vaska Flautas koncerta atskaņojumu. 2009.gadā D.Krenberga saņēma Triju Zvaigžņu ordeni par spilgtu devumu mūzikā un nopelniem Latvijas vārda popularizēšanā pasaulē.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Biļetes var iegādāties “bilesuparadize.lv” un Stāmerienas pils kasē, pasākumu dienā norēķini par biļetēm tikai skaidrā naudā.

Atbildi pareizi…

… un, iespējams, saņemsi ielūgumu divām personām uz kamermūzikas koncertu “In trio” Itālijas mūzikas zīmē, kas Stāmerienas pilī notiks 24.augustā pulksten 16.00.

1. Dita Krenberga ir vairāku prestižu mūzikas konkursu laureāte. Cik gadu vecumā viņa ieguva pirmo laureātes titulu?

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

a) 10 gadu,

b) 11 gadu,

c) 12 gadu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

2. Kurā gadā Dārta Tisenkopfa-Muselli ar izcilību ieguva maģistra diplomu ar specializāciju arfas spēlē Parmas konservatorijā?

a) 2012.gadā,

b) 2015.gadā,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

c) 2018.gadā.

3. Kopš kura gada Dārta Tisenkopfa-Muselli un Džūlija Arnaboldi muzicē kopā?

a) kopš 2015.gada,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

b) kopš 2018.gada,

c) kopš 2020.gada.

Sūti atbildes līdz 22.augustam uz e-pastu “info@dzirkstele.lv” ar norādi “Konkurss” vai īsziņā uz tālruni 26415659, norādot vārdu, uzvārdu un tālruņa numuru!

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.

casibom giriş casibom bahsegel jojobet