Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Gulbenes novada skolās — 1944 skolēni, bērnudārzos — 872 audzēkņi

FOTO: NO “DZIRKSTELES” ARHĪVA

Jaunajā mācību gadā Gulbenes novadā ir 1944 skolēni un 872 pirmsskolu audzēkņi. Mācības 1.klasē uzsākuši 196 skolēni, 9.klasēs mācās 199 audzēkņi, 10.klasēs – 43 vidusskolēni, 11.klasēs – 62 un 12.klasēs – 45 skolēni. Par to liecina Izglītības pārvaldes apkopotā informācija.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Skolēnu skaits Gulbenes novada vidusskolā – 1111 skolēni, Lejasciema pamatskolā kopā ar pirmsskolu – 191, Lizuma pamatskolā kopā ar pirmsskolu – 223, Rankas pamatskolā kopā ar pirmsskolu – 164, Tirzas pamatskolā kopā ar pirmsskolu – 159, Stāķu pamatskolā – 151, Sveķu pamatskolā – 169, Gulbenes 1. pirmsskolas izglītības iestādē – 112, Gulbenes 2. pirmsskolas izglītības iestādē – 124, Gulbenes 3. pirmsskolas izglītības iestādē – 210, Gulbenes novada pirmsskolas izglītības iestādē “Ābolīši” – 66, pirmsskolas izglītības iestādē “Pienenīte” (Jaungulbene) – 44, Stāķu pirmsskolas izglītības iestādē – 92. Kopā – 2816.

Izglītības pārvaldes vadītāja Dace Kablukova saka, ka par tālāko izglītību skolēniem, kuri beidza 9. un 12.klasi pagājušajā mācību gadā, informācija vēl nav saņemta un apkopota. Savukārt dati par 2022./2023. mācību gadu liecina, ka 47 procenti jeb 76 skolēni no 9.klašu absolventiem izvēlējās mācīties vidējās vispārējās izglītības iestādēs, 41 procents jeb 66 skolēni devās uz vidējās profesionālās izglītības iestādēm, 3 procenti jeb 5 jaunieši izvēlējās tālmācību, 4 procenti jeb 6 jaunieši izglītības ieguvi neturpināja, savukārt 5 procenti jeb 8 skolēni uzsāka atkārtotas mācības 9.klasē.

70 procenti jeb 31 12.klases absolvents izvēlējās studēt augstskolās, 9 procenti jeb 4 skolēni turpināt izglītību koledžās un tehnikumos, 2 procenti jeb 1 jaunietis izvēlējies valsts aizsardzības dienestu, 18 procenti jeb 8 skolēni izglītības iegūšanu neturpināja.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Savukārt Gulbenes Valdorfa pamatskolas, kura atradās Litenes muižā, ar šo mācību gadu Gulbenes novadā vairs nav. Biedrības “Gulbenes Valdorfskola” valdes priekšsēdētāja Paula Leite-Berģe “Dzirkstelei” stāsta, ka pašvaldībai vairs nav iespēju līdzfinansēt un reģionos bez šī atbalsta ir sarežģīti pastāvēt. Viņa stāsta, ka septiņi bērni devās uz citiem novadiem, dažādām skolām Valmierā, Rīgā, divi bērni uz Stāķu pamatskolu un vēl divi uz Gulbenes novada vidusskolu. “Pateicamies par līdzšinējo sadarbību un sniegto atbalstu Gulbenes Valdorfa pamatskolas bērniem un ģimenēm!” saka P.Leite-Berģe.

#SIF_MAF2024 #manspagastsmanapilsēta

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par raksta saturu atbild “Dzirkstele”. Publikācija tapusi projektā “Mans pagasts, mana pilsēta” sadarbībā ar laikrakstiem “Staburags”, “Zemgales Ziņas”, “Bauskas Dzīve”, “Ziemeļlatvija”, “Alūksnes un Malienas Ziņas” un “Latvijas Avīze”.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (9)

  1. Nav kļūda, bet apkaunojums! Jo neaizmirsīsim,ka šī ir vienīgā vidusskola visā Gulbenes novadā.

    10
  2. Pilsētā runā, ka Stāķu dārziņā nākot pēc bērna viena jau gadiem bēdīgu slavu ieguvusī pedagoģe … esot rāvusi bērnu aiz rokas ārā no mājiņas,taču nelaimīgā kārtā tieši vecāki nāca pēc bērna un redzēja to….vecākiem lūdzot paskaidrojumu: Pedagoģe paskaidroja,ka tā nav taisnība un tā nav bijis! Tā vietā, lai atvainotos un tēlojot Miss aizskarto pagrieza situāciju,ka vecāki viņu apmelejot! Loģiski pēc šāda pazemojuma vecāki nekavējoties mainija dārziņu un ziņoja vadībai uz ko nebija nekādas reakcijas! Jautājums??? Uzvarēs tasnība!? Vai uzvarēs roka, roku mazgā principss!!! Domei vienreiz vajadzētu beigt pievērt aciss!!! Tā nedrīkst būt 21.gadsimtā! Attopieties….viens likums un viena taisnība!!!!

    13
    6
  3. Paldies,lasīt protu. Bet šķita, ka varbūt kļūda ciparā. Jo kur palika visi citi 9.klases beidzēji? Beidzēju skaits bija tuvu vai pāri simtam. Neticu, ka arodskolas un tehnikumi. Bet varbūt tomēr?

  4. Prieks,ka jaunieši nepalika Gulbenē un vecāki spēj finansiāli atbalstīt jauniešus,kas devās apgūt profesiju ,lai nav trīs gadi bez profesijas . Veiksmi tiem,kas devās prom.

    12
    1
  5. Cik var malt vienu un to pašu, skolas ver ciet, nelieši. Bet Latvijā kādreiz ģimenēs bija trīs un vairāk bèrni, tagad viens vai vispār nav , jo redz cacām jākož , jāpumpē lūpas un citas apaļās vietas, jāizklaidējas.Bēdīgais iznākums būs pēc dažām paaudzēm, nebūs letiņu nācijas.

    4
    2
  6. Man gan neliekas iepriecinoši, ka no pāri simts 9klašu beidzējiem vidusskolā Gulbenē palika tikai 43 jaunieši. Tas nav labs rādītājs skolai.

    7
    1
  7. Profesionālās izglītības skolas ir arī saistītas ne tikai ar arodskolām,ir bērni, kas apgūst tālāk mūziku,ko nevar nodrošināt Gulbenē. Kāda starpība, kur palika? Beidzot audzēkņi ir sapratuši,ka grib ātrāk strādā un kļūt pastāvīgi. Iegūtā profesija to viņiem ļaus.

    6
    3
Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.

casibom giriş casibom casibom giriş casibom giriş casibom casibom giriş casibom casibom giriş casibom giriş bahsegel casibom casibom giriş