Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Lasītājs jautā: Kam ziņot par beigtu kaķi pie atkritumu konteineriem?

Foto: “Unsplash”

Otrdien Jaunajā ielā Gulbenē pie atkritumu tvertnēm stāvēja iepirkumu maisiņš un iekšā beigts ruds kaķis. “Droši vien atkritumu urnā nevar mest, bet šādi pie atkritumu urnas taču arī nevar likt. Iespējams, ka bija nobraukts uz ceļa un kāds noņēma un nolika tur,” laikrakstu informēja kāda gulbeniete.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

“Dzirkstele” sazinājās ar Gulbenes novada pašvaldības policijas priekšnieku Mārtiņu Didrihsonu-Linardu, kurš stāsta, ka šādos gadījumos ir izstrādāta prakse. “Ja kādreiz pilsētas teritorijā nobrauc kaķi vai suni, ko var ielikt saldētavā, tad var zvanīt labiekārtošanas iestādei vai pašvaldības policijai. Pašvaldībai ir saldētava, kur tādus mājdzīvniekus kā kaķus vai suņus var ievietot līdz utilizācijai, kā tas valstī ir noteikts. Ir bijuši gadījumi, kad cilvēki uzzina, ka ir tāda saldētava, iet, apskatās un atpazīst arī savu kaķi vai suni, piemēram, pēc siksniņas, un tad jau attiecīgi apbērē. Divas reizes gadā atbrauc firma, kas nodarbojas ar beigto dzīvnieku utilizēšanu. Ja beigtie dzīvnieki ir ārpus pilsētas uz ceļa, tad jāzvana “Latvijas Valsts ceļiem”. Tās bieži vien mēdz būt stirnas. Ja pagastā – tad attiecīgi jāzvana pagasta pārvaldei,” skaidro M.Didrihsons-Linards.

Arī šo beigto kaķīti pašvaldības policija savāca. M.Didrihsons-Linards arī norāda, ka gadījumi ar beigtiem dzīvniekiem ir dažādi. “Ja, piemēram, šādi atrod izmestus slīcinātus kucēnus, tad jau jāziņo Valsts policijai, jo tas jau ir kriminālnoziegums,” norāda M.Didrihsons-Linards.

Pašvaldības policijas telefons: 29297818, 64474443.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (3)

  1. Brīnišķīgi. Tagad moralizēšanai pievienojas beigts kaķis. Laikam vārdu krājums jāpapildina? Cilvēks arī ir beigts? Kas vispār ir beigts. Arī pret dzīvniekiem jābūt cieņpilnai attieksmei, tāpat kā pret cilvēkiem, kuri izsaka savu viedokli. Jocīgi, parasti presē virsraksti ir civilizēti…

    3
    3
  2. Oi, mans suns nobeidzās! Un kaķis slimo, laikam tas arī drīz nobeigsies. Būs jāņem nākošie mīluļi.

    2
    1
  3. Es domāju, ka uzreiz jāzvana Riņkam. Varbūt viņš vēl kādu selfiju gribēs uzbliezt.

    1
    1
Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.

casibom giriş casibom bahsegel jojobet