Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Gulbenē svin BMX sezonas noslēgumu

1.VIETAS ieguvējs Dominiks Zušs (priekšplānā) pierādīja, ka ir labākais savā vecumā grupā. Foto: Gatis Bogdanovs

GULBENĒ aizvadīti aizraujoši un iespaidīgi BMX svētki “Gulbenes BMX kauss 2024”, uz kuriem kopā pulcējās 140 sportisti no dažādām Latvijas vietām: Ādažiem, Jelgavas, Madonas, Rīgas, Valmieras, Vecpiebalgas, Tukuma, Smiltenes, Mārupes, kā arī no Igaunijas. Mūsu “Gulbenes Velo fana” BMX braucēji kopumā sacensībās uzrādīja ļoti labus rezultātus.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

“Gulbenes Velo fana” BMX braucēju treneris Renārs Auga “Dzirkstelei” stāsta, ka šogad sacensībās piedalījās nedaudz vairāk dalībnieku kā pagājušajā gadā.

“Mums arī diezgan labi veicās, bet, jo vairāk dalībnieku, jo vairāk ir jācīnās. Dažās grupās bija pārsteigumi, kur mums ļoti labi gāja, bet tur, kur likās, ka jābūt labāk, varbūt negāja tik labi, tomēr visumā mazākās grupas – 5, 6, 7 gadi – bija plaši pārstāvētas. Piecgadnieku grupā bija 13 dalībnieki, un tas ir daudz. Bieži vien bērni 5 gados nemaz vēl nebrauc ar riteni, bet te jau 13 bērni brauca pa trasi sacensībās. 24 bērni pārstāvēja sešgadnieku grupu, un tas ir ļoti daudz. Tas nozīmē, ka jaunāko sportistu vecāki saprot, ka Gulbenes trase ir labi piemērota mazākiem bērniem. Un, protams, te valda laba atmosfēra, un sacensības ir labi noorganizētas. Un droši vien tāpēc patīk pie mums braukt,” saka treneris.

Viņš stāsta, ka sacensībās tika apbalvoti 1. līdz 8.vietu ieguvēji. “Tas ir standarts, jo ir astoņas starta vietas pie barjeras finālā. Un visus, kas tiek finālā, visus arī apbalvo. Bet patiesībā visi dalībnieki tika pie balviņām, lai ir sacensību prieks, jo ne jau visi var uzvarēt,” uzsver R.Auga.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Redz, atbalsta, draudzējas, brauc ciemos

Viens no perspektīvākajiem “Gulbenes Velo fana” BMX braucējiem ir Dominiks Zušs, kurš arī šajās sacensībās izcīnīja 1.vietu. Savukārt vasarā viņš Eiropas čempionātā, kas norisinājās Itālijā, izcīnīja Eiropas čempiona titulu. Gulbenes trase ir čempionu trase, līdz ar to trasē apbalvošanas pjedestālu rotā arī uzraksts “Gulbene – te rodas čempioni”.

Dominika tētis Mārtiņš Zušs atminas, ka Dominiks sāka nodarboties ar BMX, kad viņam bija četri gadi. Un tad bija tikai pāris bērnu, kuri izrādīja interesi par šo sporta veidu. Toreiz bērni brauca trenēties uz citiem novadiem, jo te nebija trenera, savukārt tagad Gulbenē trenējas gandrīz 40 bērni.

“Trases pēc pašreiz mēs vēl nevaram Gulbenē noorganizēt Latvijas čempionāta posmu, bet tas ir mūsu mērķis, lai Gulbenes trase arī būtu iekļauta Latvijas čempionātā. Savukārt mums ir izdevies kārtējo reizi noorganizēt sacensības, kas pulcē daudz dalībnieku. Mums ir ļoti daudz sadraudzības klubu, mēs uzturam ļoti labas attiecības, un mēs paši sev esam uzlikuši ļoti augstu latiņu, ko citi tagad redz un novērtē, un vienmēr ir priecīgi par jauku sagaidīšanu, pārdomātām sacensībām, individuālu pieeju. Jā, mūs ir pamanījuši, mūs redz, mūs atbalsta, ar mums draudzējas. Un patiesībā BMX mazpilsētās bez simtprocentīgas vecāku atdeves un iniciatīvas nemaz nevar pastāvēt. Visas sacensības, kas tiek organizētas, ir vecāku darbs un iniciatīva, un vecāki mums ir ļoti ieinteresēti,” uzsver M.Zušs.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

R.Auga attiecībā par Latvijas čempionāta posma organizēšanu Gulbenē saka: “Tiek aktualizēts jautājums par trases uzlabošanu, jo vēl līdz galam tā neatbilst visiem standartiem. Kad tas tiks izdarīts, tad nav iemeslu, lai nerīkotu.”

BMX popularitāte pieaug

R.Auga stāsta, ka BMX sportistiem 12. un 13.oktobrī vēl priekšā vienas sacensības – Latvijas kauss Smiltenē. “Pēc tam gan visas sacensības Latvijā būs beigušās, un es pieļauju, ka pēc šīm sacensībām kādu nedēļu vēl varēsim trenēties ārā, bet tad jau treniņi notiks iekšā – Ozolkalnā un Stāķos,” saka treneris.

Kopumā “Gulbenes Velo fanā” trenējas gandrīz 40 BMX sportisti. Ar katru gadu skaits tikai palielinās.

— Teksts: Inita Savicka, foto: Gatis Bogdanovs

“Gulbenes Velo fana” godalgas

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.

casibom giriş casibom bahsegel jojobet