Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Rosina Gulbenē uzstādīt luksoforu Blaumaņa un Skolas ielu krustojumā

SKOLAS UN BLAUMAŅA ielu krustojums Gulbenē. FOTO: GATIS BOGDANOVS

“Vai ir plānots uzstādīt luksoforu uz Blaumaņa ielas gājēju pārejas, kas ir pie Skolas un Blaumaņa ielu krustojuma? Kā autovadītāja un mamma redzu un esmu pieredzējusi iemeslus, kādēļ luksofors būtu šeit nepieciešams,” laikrakstam saka kāda gulbeniete.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Viņa uzskaita iemeslus, kāpēc šajā vietā būtu nepieciešams luksofors. “Autovadītāju ātrums – atļautais ir 50 kilometri stundā, bet daži, iebraucot pilsētā, gāzes pedāli neatlaiž. Iedzīvotāju, īpaši skolēnu, plūsma, proti, Nākotnes ielas rajons, kā zināms, ir diezgan liela un šeit atrodas arī bērnudārzs. Redzamība – braucot no Balvu puses vakaros saule žilbina, dažkārt ziemā aiz sastumtajām kupenām ielas malās ir apgrūtināta gājēju pārejas redzamība un īpaši mazākus bērnus ne vienmēr var pamanīt. Tas varētu būt tāds luksofors kā pie veikala “Rimi”, kur gājējs piespiež pogu tad, kad vēlas pāriet ielu, un tas savā ziņā arī liktu autovadītājiem šajā vietā būt vērīgākiem un braukt uzmanīgāk,” saka sieviete.

“Dzirkstele” sazinājās ar Gulbenes pilsētas pārvaldes vadītāju Gintu Āboliņu, kurš šo jautājumu lūdza iekļaut Autoceļu komisijas sanāksmes darba kārtībā. Pēc komisijas sanāksmes G.Āboliņš laikrakstam sniedza šādu atbildi: “Izskatot jautājumu par luksoforu nepieciešamību Blaumaņa/Skolas/ Nākotnes ielu krustojumā, autoceļu komisija lēma, ka luksofors šajā krustojumā nav nepieciešams un netiks uzstādīts. Tam pamatojums: esošā gājēju pāreja ir pārredzama, diennakts tumšajā laikā apgaismota un droša, autovadītāju ātrums jākontrolē Valsts policijai, un pašvaldības policija plāno šajā krustojumā un arī citviet pilsētā uzstādīt videonovērošanas kameras.”

“Dzirkstele” sazinājās ar Gulbenes novada pašvaldības policijas priekšnieku Mārtiņu Didrihsonu-Linardu, kurš skaidro, ka uzstādīt luksoforu šajā vietā varēs tad, kad tur būs nepieciešamā infrastruktūra. “Mēs jau arī pirms tam bijām plānojuši šajā vietā uzstādīt videokameru, jo tur ir intensīva satiksme. Bet šobrīd tur nav atbilstošas infrastruktūras, proti, nepieciešamajā stabā nav pastāvīga elektrības pieslēguma. Tas ir tajos brīžos, kad tiek ieslēgts apgaismojums, un tad tā atkal nav, bet vajag, lai visu laiku ir elektrība,” norāda pašvaldības policijas priekšnieks.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (21)

  1. Līkās un Rīgas ielu krustojumā ir nepieciešams ieviest vismaz 30 km/h ātruma ierobežojumu, lai nodrošinātu bērnu drošību, kuri šķērso ceļu, īpaši ziemā, kad ir tumšs.

    21
    2
  2. Piekrītu. Citādi ar garantiju varu apgalvot, ka drīzumā uz tās pārejas kadu notrieks. No Līkās ielas puses cilvēki, kas tuvojas, vispār nav redzami.

    6
    1
  3. Nevajag nekādu 30 uz Rīgas ielas, bet salikt normālu apgaismojumu tajā krustojumā pie parka.
    Un uz Līkās ielas ir “stop” zīmes no abām pusēm.

    19
  4. Ja traucē saule, tad varbūt vajag sēdēt mājā, nevis sēsties pie auto stūres.

    13
    10
  5. Un kas ar Blaumaņa ielas un O.Kalpaka ielas krustojumu? No rītiem tur ir tādi korķi, kā lielpilsētā! Paiet vesela mūžība, kamēr tiec pāri, vai riskē. Ne velti tajā krustojumā ir vairākas avārijas. Automašīnu plūsma, kā neidzamais stāsts!!!

    51
    1
  6. Tur mūsu “kungi” noteikti uzbliezīs apli, jo uz katra apļa varot kādu miljoniņu apgūt!

    16
    4
  7. Un kas tiks darīts lai būtu pastāvīgs elektrības pieslēgums? Izklausās kā – “nav, nu i labi, darbiņš padarīts”.

  8. Ja gribās uzlikt luksaforu,tad blaumaņa un kalpaka ielu krustojumā.Gulbenes mānija uz vievirziena ielām sakrāmēt luksaforus.

    29
    1
  9. Drīzāk luksafors noderētu uz Blaumaņielas un Kalpaka ielas krusta, cik avārijas tur nav bijušas un cik vēl būs..

    20
  10. Es arī par . Kad uz Kalpaka un Blaumaņa ielas krustojumā būtu daudz labāk un lietderīgi.

    15
  11. Es ieteiktu atbildīgajiem tumsā pabraukāt pa pilsētu un paskatīties kā ir apgaismotas gājēju pārejas. Un arī ietves blakus pārejām, jo bieži gājēji uzlec uz pārejas no pilnīgas tumsas.

    15
  12. Jēga no ta luksafora? Mums jau Gulbene ir 6 luksafori un 4 no tiem ir pilnigi nevajadzigi, strada pat svetdienas kad satiksmes gandriz ka nav.

    7
    1
  13. Dažās vietās tāpat tie luksofori ir nelietderīgi kā piemēram Rīgas ielas un Blaumaņa ielas krustā daži tāpat brauc cauri sarkanajam

    3
    7
  14. Atver acis platāk. Blaumaņa Rīgas krustā luksofors deg dažādi. Pa Blaumaņa ielu braucot, no vienas puses sarkanais iedegas ātrāk, kamēr no otrās vēl deg zaļais. Kādreiz tumsā pavēro.

    5
    1
  15. Kāds sakars tam, ka vienā pusē deg ilgāk, ar to, ka sādžas indivīdi mauc pie sarkanā? Gribēji paspīdēt, acu atvērēj?

    2
    4
  16. Esmu redzējis,kā tēvs aiz kapuces norauj bērnu no baļķenieka priekšas!!!! Vai mums vispār vajag pašvaldības vai ceļu policiju???Vērojot policijas darbu,-galvenais šajā dzīvē ir algas diena !!!!

    4
    1
  17. ir tik daudz krustojumu, kur ir nepārredzams, pat nevajag gaidīt tumsu, viss aizaudzis pat zīmes dažās vietās nevar saredzēt, ar krūmiem, kokiem viss aizaudzis. Kad sāks beidzot atbildīgie kaut ko darīt, nevis tikai atsēdēt savu darba laiku?

  18. Kad sāks drāzt tos idiotus kuri autiņus liek ne pēc noteikumiem,respektīvi Rīgas ielas un tā mazās ieliņas krustojumā kurš iet gar bērnudārzu ,,Rūķītis,,.Tur dažs labs pamanās autiņu atstāt pat uz puskrustojuma.Izbraukt uz Rīgas ielas gandrīz nav iespējams.Uz abām pusēm vismaz 30 metriem jāliek zīme ,,Apstāties aizligts,,

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.

casibom giriş casibom bahsegel jojobet